Van Eccelpoel: rijke traditie in Belgische vlees

3 min.

Trots op die van ons

Dinsdag werd Alvo buurtsupermarkt Van Eccelpoel uit Herentals winnaar van de 'Mooiste Vleestoog 2021' in de categorie buurtsupers. De wedstrijd is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en beloont versverantwoordelijken voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten. 

Dit trotse familiebedrijf, dat 73 jaar geleden het levenslicht zag, zorgt met een gepassioneerd team van beenhouwers iedere dag voor een ruim aanbod aan kwalitatief Belgisch varkensvlees en rundvlees. Ze werken al jarenlang met dezelfde lokale leveranciers, bieden gerijpte stukken rundvlees aan en zijn trotse aanbieder van West-Vlaams rood rundvlees, een Vlaams traditioneel streekproduct met typerende rode kleur, volle intense smaak en malse textuur. Ook om hun varkensgehakt staan ze gekend in de regio.

Zaakvoerders Lawrence Vechter en Jef Van Eccelpoel: "Als familiebedrijf kennen we een rijke traditie in beenhouwerij. Al vanaf het prille begin kiezen we steevast voor Belgisch rund- en varkensvlees. Persoonlijk contact met lokale leveranciers garandeert vertrouwen én de beste kwaliteit. Uit liefde voor de beenhouwersstiel, onze vakmensen én Belgische producten namen we deel aan deze wedstrijd. We vonden onze vleestoog stiekem al één van de mooiste, maar op deze officiële bekroning zijn we bijzonder fier!"

Beste Versspecialist 2021

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten.

Met de wedstrijd ‘Mooiste Vleestoog’ wil VLAM versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten.

In de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers had dit jaar Slagerij Blockeel de Mooiste Vleestoog (zie hieronder). 

Meer weten? Check www.besteversspecialist.be

Slagerij Blockeel zet in op lokaal vlees

Gerelateerde artikels

Gebeten door appel- en perenteelt
En de boer ... hij ploegde niet meer voort
Vier Vlaamse traditionele streekproducten erkend

Actueel

Zeg niet zo maar tomaat tegen een Stoffels tomaat
En daar komt de ecoscore!
Buurtwinkels bezorgd over prijsstijgingen
cover-supermag-okt-2021-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy