Winkelbedienden weerbaarder maken

2 min.

Personeel

Terwijl de federale regering aan een fiscale hervorming werkt, doet UNIZO een voorstel dat de toekomst van winkelbedienden moet versterken. In de afgelopen jaren hebben we al grote stappen vooruit gezet wat betreft het weerbaarder maken van onze winkelbedienden maar zijn nog lang niet klaar. 

UNIZO CEO Danny Van Assche pleitte afgelopen weekend voor een verlaging van de personenbelasting, vooral voor de lage en middeninkomens. Als mensen op 't einde van de maand meer loon overhouden, wordt werken aantrekkelijker, zegt de ondernemersorganisatie. Op die manier komt de ambitie binnen bereik om tegen 2030 een werkzaamheidsgraad van 80 procent te halen. Unizo komt niet toevallig met zijn voorstel op de proppen. De federale regering werkt immers aan een fiscale hervorming.

Eerder al ondertekende UNIZO de Vlaamse opleidingsconvenant waarmee de ondernemersorganisatie samen met de sociale partners de opleidingscultuur in de zelfstandige kleinhandel wil bevorderen. Dit alles, samen met een aangepaste toekomstgerichte HR-aanpak, moet winkelbedienden weerbaar maken om optimaal te kunnen functioneren in een digitale samenleving.

Luc Ardies

“De zelfstandige kleinhandel moet haar specifieke troeven uitspelen tegenover de stijgende concurrentie. De komende jaren worden cruciaal en de rol van de winkelmedewerker zal hierbij van doorslaggevend belang zijn”

Luc Ardies algemeen directeur UNIZO Winkelraad

Gerelateerde artikels

Interview: waarom nieuwe leiders geen baas spelen
Onderhandelingen PC201 en 202.01 in najaar
Vaste medewerkers in verlof?

Actueel

Regels rond coronapremies zijn vastgesteld
Einde 2021 eerste zelfstandige Jumbo franchisewinkel
111 miljoen euro voor lastenverlaging lage lonen en werkgeversbijdragen
SuperMAG juni 2021

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy