UNIZO mordicus tegen afschaffing ziektebriefje voor de eerste ziektedag(en)

3 min.

Personeel
Belangenbehartiging

UNIZO is mordicus tegen het voornemen van de regering om het verplichte ziektebriefje zomaar algemeen af te schaffen voor de eerste ziektedag(en). "Laat de beslissing daarover bij de werkgever, in plaats van hem voor een voldongen feit te plaatsen en hem dit controlemiddel eenzijdig af te nemen", waarschuwt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

"Wie straks met een kater wakker wordt na een nachtje stappen zou dus zelfs zijn bed niet meer uit moeten voor een doktersbezoek? Wie niet echt ziek is en niet wil gaan werken, hoort wat ons betreft overigens geen ziektebriefje te krijgen en moet maar verlof nemen, betaald of onbetaald. Als de regering hier tegen wil en dank mee doorzet, dan moet op zijn minst opnieuw de carensdag worden ingevoerd."

"In bedrijven waar er vertrouwen is, waar de werkgever zijn mensen persoonlijk kent en weet hoe ze in elkaar zitten, is het ziektebriefje nu al vaak niet meer aan de orde", weet Danny Van Assche van UNIZO nog. "Omdat die werkgever weet dat hij zijn mensen op hun woord kan geloven. Op die manier wordt de 'nodeloze administratieve rompslomp', die aan de basis ligt van het voornemen van de regering, de facto al afgeschaft. Maar enkel op die werkplekken waar het kan. De beslissing daarover moet wat ons betreft sowieso altijd bij de werkgever liggen: Wie (het loon) betaalt, bepaalt!"

Gerelateerde artikels

Buurtwinkels bezorgd over prijsstijgingen
Coronapremie

Wie keert premie uit?

Coronapremie

4 min.
Kortdurend ziekteverzuim bij -25-jarigen sterk gestegen

Actueel

Zeg niet zo maar tomaat tegen een Stoffels tomaat
En daar komt de ecoscore!
Buurtwinkels bezorgd over prijsstijgingen
cover-supermag-okt-2021-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy