Testen voortaan door bedrijfsarts?

1 min.

Personeel
Coronacrisis
Belangenbehartiging

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) werkt aan een Koninklijk Besluit om het testen van het personeel in ondernemingen in de handen van bedrijfsartsen te leggen. Zij zouden ook de bevoegdheid krijgen om quarantaine-attesten af te leveren voor de werknemers.

Die beslissing ligt in de lijn van de aanpassingen op het testbeleid die vanaf 23 november ingaan. Mensen zonder symptomen met een hoogrisicocontact, die vanaf maandag weer getest kunnen worden, moeten voortaan zelf hun test regelen via een triagecentrum. Tot ongeveer een maand geleden - toen tijdelijk besloten werd dat mensen zonder symptomen zich niet meer konden laten testen - verliep dat nog via de huisartsen.

Om de huisdokters nog meer te ontlasten, wordt het testen in bedrijven doorgeschoven naar de bedrijfsartsen. Bij een besmetting binnen het winkelpersoneel is het de bedrijfsarts die moet uitmaken welke de hoogrisicocontacten onder het personeel waren (waar geen 1,5m social distance kon worden gerespecteerd, geen mondmaskers werden gedragen, enz.). Enkel de hoogrisicocontacten moesten dan in quarantaine en konden terug hun job uitoefenen na een negatieve test.

Buurtsuper.be heeft er van bij het begin op aangedrongen om die testing zo snel als mogelijk te laten verlopen. Het inzetten van bedrijfsartsen voor de testing moet de procedure vlotter laten verlopen.

Gerelateerde artikels

Groepsvrijstellingsverordening en franchise
Lonen mogen max. 0,4% stijgen
Sneltests in essentiële sectoren

Actueel

Canadese Couche-Tard neemt Carrefour niet over
Groepsvrijstellingsverordening en franchise
Frankrijk ziet overname Carrefour niet zitten
cover-van-supermag-december2020-hr.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy