Testen voortaan door bedrijfsarts?

1 min.

Personeel
Coronacrisis
Belangenbehartiging

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) werkt aan een Koninklijk Besluit om het testen van het personeel in ondernemingen in de handen van bedrijfsartsen te leggen. Zij zouden ook de bevoegdheid krijgen om quarantaine-attesten af te leveren voor de werknemers.

Die beslissing ligt in de lijn van de aanpassingen op het testbeleid die vanaf 23 november ingaan. Mensen zonder symptomen met een hoogrisicocontact, die vanaf maandag weer getest kunnen worden, moeten voortaan zelf hun test regelen via een triagecentrum. Tot ongeveer een maand geleden - toen tijdelijk besloten werd dat mensen zonder symptomen zich niet meer konden laten testen - verliep dat nog via de huisartsen.

Om de huisdokters nog meer te ontlasten, wordt het testen in bedrijven doorgeschoven naar de bedrijfsartsen. Bij een besmetting binnen het winkelpersoneel is het de bedrijfsarts die moet uitmaken welke de hoogrisicocontacten onder het personeel waren (waar geen 1,5m social distance kon worden gerespecteerd, geen mondmaskers werden gedragen, enz.). Enkel de hoogrisicocontacten moesten dan in quarantaine en konden terug hun job uitoefenen na een negatieve test.

Buurtsuper.be heeft er van bij het begin op aangedrongen om die testing zo snel als mogelijk te laten verlopen. Het inzetten van bedrijfsartsen voor de testing moet de procedure vlotter laten verlopen.

Gerelateerde artikels

Samenwerken met andere handelaars? Win-win!
Moeten slagers mondmasker dragen in hun atelier?
Boerenbond wil promostunts aan banden leggen

Actueel

Samenwerken met andere handelaars? Win-win!
Moeten slagers mondmasker dragen in hun atelier?
Heb jij de Mooiste Kaas- of Vleestoog van 2021?
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy