Strobbo plant met AI

2 min.

Personeel

Het Lommelse bedrijf Strobbo, specialist in online personeelsplanning en tijdregistratie, heeft zopas op de Horeca Expo in Gent de Technology Innovation Award in ontvangst mogen nemen. Het is een erkenning voor de ontwikkeling van een module die aan de hand van artificiële intelligentie het werkrooster van horecapersoneel kan opstellen.

“Met onze AI-planningsmodule gaan we opnieuw een stap verder in de automatisatie van de personeelsplanning", zegt zaakvoerder Nick Geys. "Er wordt onder meer rekening gehouden met het weer, de geplande omzet en - uiteraard - de mensen die ter beschikking zijn om ingeroosterd te worden. Het resultaat is niet alleen een betere planning, maar levert horecazaken ook een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op. Dat we hiervoor een Technology Innovation Award in de wacht slepen, is een erkenning voor het harde werk én sterkt ons om verder te blijven innoveren.”

Ook mede-oprichter Bert Neels was van de partij om uit handen van Vlaams minister Ben Weyts de onderscheiding in ontvangst te nemen. "Bij het prille begin van onze tool – toen nog onder de naam Online Werkrooster - wonnen we al de Baanbreker-award. Sindsdien groeiden we uit tot een scale-up met 35 werknemers. Ons doel is altijd geweest om oplossingen te bieden die de administratie en werkplanning van horeca- en retailondernemingen vereenvoudigt. Onze AI-planningsmodule is een belangrijke stap in die richting."

De onderscheiding zal Strobbo zeker een nieuwe boost geven. Het Lommelse bedrijf uit de Protime-groep telt vandaag zo'n 2.000 klanten en en 3 miljoen euro omzet (+20%).

Bron: www.made-in.be/limburg

Gerelateerde artikels

“Moeten op meer aanbodgedreven manier naar arbeidsmarkt kijken”
Sleutel mee aan de workforce managementtool van BookU
Denk aan de jaarpremie in april

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy