Slim belonen

3 min.

Personeel
SuperMAG

Om iets extra aan je personeel te geven, hoef je niet zo nodig meer brutoloon te betalen. Liantis zet voor jou een aantal interessante beloningsopties op een rij.

Stel gerust met een groepsverzekering

Via een groepsverzekering kunnen je medewerkers niet alleen een extra spaarpotje aanleggen voor hun pensioen. In geval van overlijden kan je hun nabestaanden  financiële zekerheid geven met een vergoeding. Je kan je werknemers ook extra verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Een groepsverzekering geeft dus een gerust gevoel. 

De premiebijdrage die je onderneming betaalt voor een groepsverzekering is fiscaal aftrekbaar. Verder is de RSZ-bijdrage op de premies een pak lager dan op lonen. 

Samen aan de slag voor de loonbonus

Met de loonbonus of het niet-recurrente resultaatsgebonden voordeel beloon je de collectieve resultaten van je medewerkers. Om de bonus te ontvangen, moeten ze een aantal targets behalen. Bijvoorbeeld: er moet een bepaald verkoopcijfer worden behaald en elke medewerker moet een online opleiding volgen. 

Het motiveert niet alleen je medewerkers. Als je de doelen slim kiest, kan jij bedrijfsdoel-stellingen sneller realiseren én dat op een voordelige manier. Want op de bonus moet je geen personenbelastingen betalen en hij is aftrekbaar als beroepskosten. Je betaalt wel een solidariteitsbijdrage op het brutobedrag, maar die kosten kan je inbrengen in je vennootschapsbelasting.

Premies voor belangrijke momenten

Leef mee met de bijzondere momenten in het leven van je medewerkers en geef bijvoorbeeld een geldbedrag, geschenk of geschenkcheque bij een huwelijk of geboorte, of om hun anciënniteit te belonen. Die extra’s zijn vrijgesteld van RSZ-bijdragen en belastingen tot een bepaald bedrag (verschillend voor elke gelegenheid). Voordelig  voor allebei dus.

Liantis adviseert

Liantis ondersteunt ondernemende mensen bij al hun mensenzaken. Bij ons vinden zij een vertrouwde compagnon de route die hen op elk moment van hun ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt. 

www.liantis.be

Gerelateerde artikels

Twee enseignes, een ondernemer
Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld
Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld

Actueel

Twee enseignes, een ondernemer
Maaltijdboxen in de lift
Acht Vlaamse traditionele streekproducten erkend
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy