Op de koffie met Wendy

3 min.

PMO
Personeel
SuperMAG

Wil je een opleiding bij ons opleidingscentrum PMO boeken? Dan ben je bij onze collega Wendy Labie aan het juiste adres. Ze maakt je wegwijs in het aanbod en helpt je om de nodige subsidies voor een opleiding aan te vragen. Redenen genoeg voor een boeiend gesprek én een lekkere kop koffie. 

Wendy volgde een opleiding Secretariaat-Talen in Aalst. Als derde taal koos ze Duits. “We hadden een heel toffe leerkracht Duits. Ik heb zijn liefde voor de taal van hem geërfd”, vertelt ze. Haar eerste werkervaring doet ze op bij een Duitse bank. Na een tussenstop bij accountancy-bureau Arthur Andersen vindt ze in 2002 een job als office manager bij PMO, het opleidingscentrum van Buurtsuper.be. 

“Ik ben gestart als rechterhand van Bart Persoons, manager van PMO. Maar die job breidde al snel uit. Eerst kwamen er de opleidingscheques bij. Toen waren dat nog echt papieren cheques die onze leden moesten opsturen. Een van mijn eerste opdrachten was ook onderzoeken hoe e-commerce werkte, dat stond toen nog in de kinderschoenen”, herinnert ze zich.  

Nu bestaat haar taak in de eerste plaats uit het opvolgen van de opleidingen. “Als dat kleinere opdrachten zijn, dan handel ik die zelf af: ik contacteer de docent, die prikt een datum, ik maak een offerte, zorg voor de facturatie én ik sta onze leden bij als ze hun subsidieaanvragen doen.

Tijdens de coronacrisis werd de ‘Corona Stress Scan’ heel vaak geboekt.

"Vóór de coronacrisis ging ik regelmatig langs om die aanvragen samen met hen in te dienen. Maar tijdens de lockdown heb ik een stappenplan met duidelijke screenshots gemaakt. En dat blijkt nog steeds goed te werken.” Zijn de aanvragen uitgebreider, dan geeft ze die door aan Bart. Hij gaat dan persoonlijk langs en werkt - als dat gevraagd wordt - een aanbod op maat uit. 

Hoeveel opleidingen boeken onze leden bij PMO? “Oh, dat zijn er toch snel tien tot vijftien per week”, weet Wendy. “Tijdens de coronacrisis was dat uiteraard minder. Onze leden hadden toen andere dingen aan hun hoofd. Met uitzondering van de ‘Corona Stress Scan’, die liep als een trein."

"Vroeger boekten onze leden meer opleidingen rond klantvriendelijkheid en diefstalpreventie. Nu zien we een verschuiving richting welzijn, zoals de ‘PlezierScan’ en het ‘PlezierPlan’. We bieden ook steeds meer langlopende trajecten aan waarbij we leidinggevenden coachen.”

Met al de tegemoetkomingen zijn de opleidingen soms bijna gratis.

Op welke subsidies kunnen onze leden een beroep doen wanneer ze een opleiding bij ons boeken? “De kmo- portefeuille kan je altijd gebruiken. Dat is 20% voor middelgrote en 30% korting voor kleine ondernemingen. Voor ‘Me & my team’ en het nieuwe ‘Van smile tot smile’ – met een opleiding verkoop, winkeldiefstal-preventie en authentieke klantvriendelijkheid – kan je het Vlaams opleidingsverlof aanvragen. Dat is € 21,30 per uur, per deelnemer."

"De werkbaarheidscheques kan je inzetten voor ‘Plezier op het werk’, de ‘Corona Stress Scan’ en alle andere opleidingen die met welzijn te maken hebben. En er is natuurlijk ook de steun die je krijgt van het Sociaal Fonds. In dat geval moet je me enkel de ondertekende aanwezigheidslijst doorsturen en doen wij de aanvraag.”

Met al die tegemoetkomingen zijn de opleidingen soms bijna gratis. “Een ‘Me & my team’-traject blijft een investering maar je kan toch snel drie vierde van je kost uitsparen. Het gaat natuurlijk niet vanzelf, je moet de nodige procedures doorlopen. Maar met mijn hulp lukt dat wel. Je mag me altijd bellen en als het nodig is, dan kom ik met plezier langs.” 

Gouden tip van Wendy

Wist je dat leden van Buurtsuper.be recht hebben op één gratis praktijkgerichte personeelsopleiding per jaar? En dankzij de verschillende subsidies kan je andere opleidingen bij ons aan zeer interessante prijzen (of zelfs volledig gratis) volgen. Een aanrader!

Kies jouw opleiding via www.pmocvba.be of neem contact op via wendy.labie@pmocvba.be

Kies jouw opleiding

Gerelateerde artikels

La Grave-Summercamp

4-9/9

La Grave-Summercamp

3 min.
Automatische loonindexering onhoudbaar
Werkgever overschat relatie met werknemers

Actueel

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Hoe hard zijn de prijzen gestegen in supermarkt?
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy