“Pas de regels strikt toe!”

1 min.

Coronacrisis
Personeel
Belangenbehartiging

De gevreesde 2e golf is ingetreden en begint steeds meer zijn tol te eisen bij winkelmedewerkers. Gisteren protesteerde Buurtsuper.be en UNIZO nog tegen de verlenging van de quarantaineperiode tot 10 dagen omwille van het tekort aan testcapaciteit. Op die manier lopen buurtsupermarkten en speciaalzaken, die besmette medewerkers hebben, evenals alle andere bedrijven die geen telewerk kunnen organiseren, het risico dat winkels moeten sluiten door gebrek aan personeel. 

Buurtsuper.be roept haar leden op om de geldende richtlijnen strikt op te volgen in de winkels en wenst ook dat klanten zich daar zonder discussie aan houden. 

Winkelpersoneel zal het de komende weken en maanden zeer moeilijk krijgen. Buurtsuper.be-leden kunnen hun medewerkers daarom een gratis begeleiding aanbieden om gepast om te gaan met stresssituaties.

Sluitingsuur

Sinds deze week is het verboden om na 20.00 uur nog alcohol te verkopen. Bij de grote supermarktketens is te horen dat alle winkels voor 20.00 uur hun deuren zullen sluiten omdat zo’n verkoopverbod anders praktisch niet te regelen valt. Dit geldt ook op vrijdag wanneer sommige winkels normaal gezien nog tot 21.00 uur open zijn.

De meerderheid van zelfstandige supermarkten en speciaalzaken sluit sowieso elke dag voor 20.00 uur. Daar stelt zich dit probleem niet. Niettemin wenst Buurtsuper.be de aandacht te vestigen op dit verbod voor zover er toch leden zouden zijn die op vrijdag of de avond voor een feestdag later open zijn. 

Gerelateerde artikels

CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Betalend parkeren afschaffen?

Actueel

CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Betalend parkeren afschaffen?
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy