Koopkrachtpremie

2 min.

Personeel
Belangenbehartiging

De regering besliste dat, ook al is er geen loonmarge, bedrijven met hoge en uitzonderlijk hoge winst een fiscaal aantrekkelijke koopkrachtpremie mogen uitkeren aan hun personeel van 500 en respectievelijk 750 euro. Maar wat ‘hoog’ is of ‘uitzonderlijk hoog’? Dat moeten de sociale partners op sectorniveau nog afspreken in de komende maanden. 

UNIZO verwijst daarvoor alvast naar de definitie van ‘winst’: dat moet alleszins de operationele winst zijn, dus zonder uitzonderlijke inkomsten.

Het bedrijfsleven houdt immers een kater over aan de coronapremie. Die was initieel bedoeld als een uitzondering voor bedrijven die het, ondanks de crisis, goed deden. Maar de vakbonden zagen die premier eerder als een recht en wilden die in zoveel mogelijk sectoren doorduwen.

Het is nu aan de sectoren om binnen de Paritaire Comités die ‘koopkrachtpremie’ concreet in te vullen. Voor de zelfstandige supermarkten en speciaalzaken zijn dat de Paritaire Comité’s voor de Zelfstandige Kleinhandel (PC201) en Middelgrote Levensmiddelenbedrijven (PC202.01) waar Buurtsuper.be woordvoerder is voor de werkgeversorganisaties.

Gerelateerde artikels

Nieuw ledenvoordeel ‘Energie’
Werkgevers zien VDAB steeds liever komen
Vlaamse regering versoepelt energiesteun

Actueel

De grote Lenteschoonmaak
Februari zonder supermarkt
Een boon voor de boon
cover-van-supermag-dec-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy