Inspiratietrip Malta

3 min.

Speciaalzaak

Buurtsuper.be trok begin juni naar Malta voor een ontspannende en culinaire inspiratietrip. We ontdekten een verrassend eiland met een boeiende mix van cultuur en gastronomie. Ook Gino Van Ossel – professor Retail & Trade Marketing aan Vlerick Business School – was mee op pad en zorgde voor een flinke dosis inspiratie.

Dag 1: keramiek, Vittoriosa en Mdina

We startten de driedaagse met een bezoek en keramiekworkshop bij Mediterranean Ceramics. Het walhalla voor artistieke fijnproevers! Hier willen ze het ambacht van keramiek maken nieuw leven inblazen en promoten als onderdeel van de mediterrane culturele identiteit. Zelfs Queen Elizabeth was hier klant. 

Tip: Meteen na het ontbijt op dag 1 gaf Gino Van Ossel een keynote over de toekomstkansen van zelfstandige food retailers. Ontdek de belangrijkste lessons learned via onderstaand artikel. 

Inspiratiereis naar Malta met Gino Van Ossel

In de namiddag trokken we naar Città Vittoriosa: een kleine gefortificeerde stad, boordevol geschiedenis, artistieke en architectonische pracht. In de kronkelende straatjes ontdekten we restanten van verschillende culturen, van de Romeinse tijd tot de middeleeuwse opperheren en de glorieuze ridderperiode.

‘s Avonds werden we opgepikt met vijf mooie classic cars voor een luxueus ritje naar Mdina, waar we na een kort bezoek ook dineerden. Volgens archeologen was Mdina al in 4.000 voor Christus bewoond. Intussen is het ook gekend als een van de mooiste decors uit de topserie Game of Thrones.

Dag 2: Valetta en jeepsafari Gozo

Dag twee begon met een culinaire stadswandeling in het historische centrum van Valletta. De kleine hoofdstad van Malta staat op de Wereld-erfgoedlijst van UNESCO omdat het een van de meest historische, geconcentreerde plekken ter wereld is. Hier ontdekten we allerlei culinaire specialiteiten. Van koekjes over bier tot Pastizzi, populaire hartige gebakjes gemaakt van bladerdeeg gevuld met ricotta of erwtenpuree. 

We hielden ook halt in enkele kleinere voedingswinkeltjes en de bekende Is-Suq Tal-Belt Valletta Food Market met meer dan 15 foodconcepts en een grote supermarkt. 

In de namiddag volgde een spectaculaire rit met speedboot naar het kleine Gozo, een van de drie bewoonde eilanden die deel uitmaken van Malta.

Op Gozo namen we deel aan een jeepsafari met diverse stops, waaronder ook Calypso’s Cave. Volgens de legende is dit de grot waarnaar Homerus verwijst in de Odyssee. We zagen ook de zoutwinning van Xwejni Salt Pans en de spectaculaire Ta’ Ċenċ-kliffen aan de zuidkust van het eiland. 

Dag 3: biofarm en kookworkshop Diar il-Bniet

Onze laatste halte was een bezoek aan bio-farm, restaurant en hoevewinkel Diar il-Bniet. We vonden er een assortiment biologische producten, augurken, marinades, jam, conserven en traditioneel Maltees gebak. Tijdens de ‘Farm to table’-kookworkshop mochten we onze eigen uitgebreide lunch voorbereiden. Authenticiteit en typisch Maltese gerechten op hun best! 

Met dank aan Aurelie, Kelly, Jens, Anne, Gino, Erik, Elise en Kristof voor de foto’s!

Gerelateerde artikels

Netwerkavond speciaalzaken bij Alfa Fish
Inspiratiereis naar Malta met Gino Van Ossel
Stap voor stap naar verpakkingsvrij

Actueel

Mooie combinatie van digitalisering én beleving
AllesMAG, niets moet!

Vakantiepocket bij het SuperMAG

AllesMAG, niets moet!

2 min.
Commerciële groepen moeten ten laatste 1/4/25 contracten aanpassen
schermafbeelding-2024-06-18-om-07-45-36.png

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy