Half dagje verlof voor coronaprik?

2 min.

Personeel
Coronacrisis

Minister van Werk Dermagne (PS) wil ‘klein verlet’ toekennen om een coronaprik te gaan halen. Hij stuurt daarover deze week nog een brief naar de sociale partners.

Voor twee prikjes zouden medewerkers dus samen één dag ‘klein verlet’ kunnen opnemen. Loon verliezen ze niet, de kosten worden immers betaald door de werkgever. 

“Het is voor iedereen, ook voor de bedrijven, van het grootste belang dat we zo snel mogelijk gevaccineerd zijn”, zegt minister Dermagne hierover. 

Klein verlet of omstandigheidsverlof kun je nemen voor ‘bijzondere gelegenheden’, zoals een huwelijk of een begrafenis van een naaste, of om bijzitter te zijn tijdens de verkiezingen. Dat verlof zou nu dus uitgebreid worden met coronavaccinatie als reden. “Er is dan een wijziging nodig in de wet op de arbeidsovereenkomsten”, aldus Dermagne.

Ondernemersorganisatie Unizo zegt zich te storen aan de communicatie van Dermagne. “De manier waarop de minister dit initiatief neemt, stoort ons. Er zijn bovendien  nog zo veel dingen onduidelijk. En dan is er nog de privacy kwestie: het is een recht om gevaccineerd te worden, geen plicht.”

De massavaccinaties beginnen normaal gezien tegen maart. ¬Volgens minister Dermagne is er nog voldoende tijd om een regeling uit te werken.

Gerelateerde artikels

Compagnon de route van Herman Nijs
Vakbonden en werkgevers niet eens over loonnorm
PMO bouwt leermodules om

Actueel

Boerenbond wil promostunts aan banden leggen
CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy