Hun Gili Ginger Elixir wordt trouwens volledig zero-waste geproduceerd. Met de overgebleven gember- en citroenpulp van hun Elixir brachten ze de eerste zero-waste gember-citroenthee op de Belgische markt. En er zijn plannen om een nieuw afvalvrij product op de markt te brengen, gemaakt met het ‘afval’ van de nieuwe smaken.
“Het nieuwe product zal worden gelanceerd van zodra we genoeg pulp hebben ingezameld om het te transformeren tot iets lekkers en gezond. Natuurlijk denken we er ook aan om kant-en-klare soda’s met de nieuwe smaken te lanceren. Zoals we vorige zomer ook hebben gedaan met het Gili Ginger Elixir.”
Hoe drinken we de nieuwe smaken het best? “Je kunt ze allebei als een shot drinken, net als het originele gemberelixer. Bij Gili draait alles om het beperken van suikers en het balanceren van smaken terwijl de pittige kick behouden blijft. Hou dus wel rekening met de straffe kruiden-smaak”, knipoogt Gaëlle. “De wasabi is een ideale basis voor mocktails en de kurkuma kan je verdunnen met spuitwater en drinken als een limonade. Gezondheid!”