Gili met kurkuma en wasabi

3 min.

SuperMAG
Productnieuws

Ken jij het Gili Ginger Elixir al? Dat is een heerlijk bio gemberconcentraat op basis van gember, citroen en honing. Je vindt het drankje ook in een thee- en een sodaversie. Enzo Mazza en Gaëlle Croonenberghs, het powerkoppel achter dit drankje, voegen deze zomer twee heel bijzondere smaken toe aan hun gamma: een kurkuma- en wasabiversie.

“De nieuwe recepten zijn ontstaan vanuit onze drive om constant te innoveren en foodtrends te creëren. Thuis experimenteren met smaken doen we het liefst”, vertelt Gaëlle. Ze lanceerde het merk Gili nog maar een kleine twee jaar geleden samen met haar vriend Enzo. Ondertussen kan je hun Gili Ginger Elixir al in heel wat speciaalzaken en enkele buurtwinkels terugvinden. 

“Omdat het zoveel gezondheidsvoordelen heeft, voegden we zelf vaak verse kurkuma toe aan onze Gili Ginger Elixir om ze nog krachtiger en effectiever te maken”, vertelt Enzo. “Een paar maanden na de lancering van Gili vroegen nogal wat verdelers ons om een kurkumaversie. Dat vonden we wel een uitdaging en samen zochten we naar de perfecte combinatie van Gili met kurkuma, sinaasappel en een vleugje vlierbloesem voor de frisheid.”

Enzo Mazza

Niemand heeft ooit geprobeerd om wasabi in een gezonde drank te verwerken. Dat maakt ons nog trotser.

Enzo Mazza

Enzo is een echte foodie en houdt ervan om te innoveren met  verschillende smaken. Een van zijn grote dromen was om te experimenteren met wasabi-extractie. “Na veel proeven is het ons eindelijk gelukt om de ultieme frisse zomersmaak met wasabi te creëren. Niemand heeft ooit geprobeerd om deze pittige smaak in een gezonde drank te verwerken, wat ons nog trotser maakt.”

Staan er nog nieuwe recepten op stapel? “We hebben alleszins heel veel ideeën”, lacht Gaëlle. “Uiteraard altijd volgens de vaste waarden van Gili: vers met de hand geperste dranken met een focus op gezondheid en duurzaamheid.”

 

Gaëlle Croonenberghs

We hebben nog veel ideeën, zoals kant­-en-­klare soda’s met de nieuwe smaken.

Gaëlle Croonenberghs

Hun Gili Ginger Elixir wordt trouwens volledig zero-waste geproduceerd. Met de overgebleven gember- en citroenpulp van hun Elixir brachten ze de eerste zero-waste gember-citroenthee op de Belgische markt. En er zijn plannen om een nieuw afvalvrij product op de markt te brengen, gemaakt met het ‘afval’ van de nieuwe smaken.

“Het nieuwe product zal worden gelanceerd van zodra we genoeg pulp hebben ingezameld om het te transformeren tot iets lekkers en gezond. Natuurlijk denken we er ook aan om kant-en-klare soda’s met de nieuwe smaken te lanceren. Zoals we vorige zomer ook hebben gedaan met het Gili Ginger Elixir.” 

Hoe drinken we de nieuwe smaken  het best? “Je kunt ze allebei als een shot drinken, net als het originele gemberelixer. Bij Gili draait alles om het beperken van suikers en het balanceren van smaken terwijl de pittige kick behouden blijft. Hou dus wel rekening met de straffe kruiden-smaak”, knipoogt Gaëlle. “De wasabi  is een ideale basis voor mocktails en de kurkuma kan je verdunnen met spuitwater en drinken als een limonade. Gezondheid!”   

Mmmmeer weten?

Mmmmeer weten?

Gili Kurkuma is gemaakt van gember, kurkuma, sinaasappel, vlierbloesem en een vleugje zwarte peper. 

Gili Wasabi (in beperkte oplage!) wordt gemaakt met gember, wasabi, limoen en basilicum. 

De nieuwe smaken zijn te verkrijgen in een 200 ml en 500 ml formaat.
 

www.gilidrinks.com

Gerelateerde artikels

Op de koffie met ...

Nele, onze media coördinator

Op de koffie met ...

3 min.
Tout Bien Pils van Average Rob
Passie voor multicolor

Drie kleuren in een hap

Passie voor multicolor

4 min.

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy