Franchise: Spar Colruyt Group

2 min.

Franchise
SuperMAG

We contacteerden de grootste franchisegroepen in de foodretail en vroegen hen hoe zijn het verschil maken. Het antwoord op die vraag lieten ze optekenen door hun geëngageerde franchisenemers. Dit is waarom Steven Stouten en Tim Anthonis kozen voor Spar Colruyt Group.

Zaakvoerders Steven Stouten en Tim Anthonis hebben al drie winkels onder hun hoede: Spar Kessel sinds 2003, Spar Schriek sinds 2009 en heel recent werd ook Spar Lier aan de lijst toegevoegd. Binnenkort gaan de deuren van hun vierde Spar, in Wiekevorst, open. Waarom hebben ze destijds gekozen voor Spar Colruyt Group? 

“Ik werkte als student in de Spar van Grootlo (Tremelo). Enkele jaren nadat ik was afgestudeerd aan de hogeschool — en elders aan het werk was —  heeft de uitbater de zaak aan mij overgelaten”, vertelt Steven Stouten. “Die winkel hoorde destijds al bij Spar. De keuze was dus snel gemaakt. Ondertussen is de winkel in Grootlo gesloten en samengevoegd met de Spar in Schriek.” 

“Bij Spar Colruyt Group draait alles rond  samenwerking. Een franchiserelatie moet van twee kanten komen, het is geven en nemen. En dat doen wij en Spar Colruyt Group perfect. Ze bieden ons de ideale ondersteuning en wij benutten die oor 100%. Behandel elkaar met respect en dan krijg je dat ook terug.”

Niet de grootste willen zijn, maar de beste. Dat maakt het verschil.

Steven Stouten en Tim Anthonis

Waarin maakt Spar Colruyt Group het verschil? “Misschien kan ik dat het beste uitleggen met een uitspraak van Frans Colruyt, voormalig CEO: ‘We willen niet de grootste zijn, maar de beste’. We hebben nooit het gevoel dat we een nummer zijn. Er is een persoonlijke band tussen ons en Spar Colruyt Group, maar ook met onze medewerkers.”

Tim en Steven worden goed ondersteund bij de overname van Spar Lier, de uit breiding van de traiteur- en charcuterieruimte in Schriek en de opening van Spar Wiekevorst, die gepland staat voor volgend jaar. “En onlangs hebben we de Spar-loop in Schriek georganiseerd, een loopwedstrijd waarvoor Spar Colruyt Group voor de aankleding heeft gezorgd met een skydancer, rugnummers, springkasteel en omroepcabine. Daar zijn we hen heel dankbaar voor.”    

Gerelateerde artikels

Liefdevolle bioteelt
Lekker en gezond richting feesten
Koel en betrouwbaar

Smeva

Koel en betrouwbaar

23 min.

Actueel

Liefdevolle bioteelt
Kleurden onze Rode Duivels té rood?
Lekker en gezond richting feesten
cover-van-supermag-oktober-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy