Ervaringsuitwisseling over webshop en personeelsmotivatie

3 min.

Speciaalzaak

Maandag 20 september namen 17 voedingszaken deel aan onze derde thema-avond voor speciaalzaken van dit jaar. Een verslag ... 

Eerst ontvingen de zaakvoerders van Nino Seafood de deelnemers in hun viswinkel, restaurant en tapateria. Zij hebben al meer dan 40 jaar ervaring in de handel van verse mosselen, verse vis, zeevruchtenschotels en schaal-en schelpdieren. Dochter Liesa deelde tijdens een drankje en oesters haar ervaringen over de uitbouw van hun webshop.

www.ninoseafood.be/nl/over-ons/ons-verhaal

Nadien bezochten we wijndomein Dappersveld – Woestijn, gelegen in het prachtig, glooiende Pajottenland. In 2013 staken Eric Geyssens en zijn vrouw Linda de eerste wijnstokken in de grond. Vandaag verbouwen zij samen met de familie Woestijn 5,4 hectare wijngaard met verschillende vitis vinifera cépages (pinot noir, pinot blanc, pinot gris, chardonnay, auxerrois, riesling en gamay). Sinds het najaar van 2020 zijn ook hun eerste mousserende wijnen klaar, BRUUT. 

www.dappersveldwoestijn.be

Tijdens het bezoek aan het wijndomein werden ervaringen uitgewisseld over hoe zaakvoerders en leidinggevenden ervoor kunnen zorgen dat medewerkers meer zelf initiatief nemen en - binnen een opgelegd kader en bedrijfsvisie - bevoegdheden krijgen om meer verantwoordelijkheid te nemen. Insteek voor de discussie was de recent verschenen pocket 'Waarom nieuwe leiders geen baas spelen'. Auteur Luc Ardies modereerde de ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers. 

www.lannoocampus.be/nl/waarom-nieuwe-leiders-geen-baas-spelen

Na afloop was er uiteraard een uitgebreide wijndegustatie met bijhorende hapjes.

De moed om ietsje duurder te zijn

De moed om ietsje duurder te zijn

Waar kies jij voor als voedingsspeciaalzaak? Stap jij mee in de ratrace voor de laagste prijs of kies je voor de meerwaardeklant?

Buurtsuper.be kiest alleszins voor hippe speciaalzaken die zelf het heft in handen nemen om samen aan de toekomst te bouwen. 

Meer weten over ons project voor speciaalzaken?

Gerelateerde artikels

Social media voor speciaalzaken
Groot geworden met mosselen
Project voor speciaalzaken

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy