Eerste groene paprika’s

2 min.

Productnieuws
Groentevakman

De eerste groene paprika’s van 2021 zijn verkocht bij BelOrta. Deze primeur kondigt ook de komst van de rode en gele paprika’s van eigen bodem aan, al moeten we daarvoor nog een tiental dagen wachten.

In 2020 waren groene paprika’s goed voor een productie van 2.000 ton bij BelOrta en dit op een totale productie van 20.000 ton blokpaprika. Het areaal groene paprika blijft gelijk, bij de gele en rode paprika stijgt het areaal ten opzichte van vorig jaar met respectievelijk 7% en 5%.

De populariteit van paprika blijft stijgen: GFK-cijfers tonen aan dat de Belg vorig jaar gemiddeld 1,78 kilo paprika en pepers at, een stijging van 7,8% ten opzichte van 2019

Naast de standaardvarianten van paprika’s (groen, geel en rood), biedt BelOrta ook allerhande specialiteiten aan in het paprika-assortiment. Hiertoe behoren onder andere de zoete puntpaprika en de babypaprika, ideaal voor onderweg. In het aanbod zitten ook pikantere variëteiten, zoals de Jalapeño, Piccantina en Habanero. Het uitgebreide aanbod van biologisch geteelde paprika’s van BelOrta zal over een paar weken beschikbaar zijn.

We gingen afgelopen zomer een kijkje nemen in de plantage van Didier Algoet. Benieuwd naar zijn passie voor deze heerlijke en veelzijdige groente? Check het filmpje!  

Gerelateerde artikels

JOZO, met een snufje Mondriaan

Erfgoedcampagne met limited edition verpakking en zoutblik

JOZO, met een snufje Mondriaan

2 min.
Oddlygood® lanceert glutenvrije Dreamy Desserts
Plantaardige lasagne

Come a casa

Plantaardige lasagne

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy