Soorten & smaken
JOZO Salt Flakes
JOZO Zoutvlokken is een van de zuiverste zoutsoorten ter wereld. Het zout wordt gewonnen in Nederland en Denemarken uit ondergrondse zoutlagen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan bij de indamping van de Zechstein Zee. De piramidevormige zoutflakes geven een heerlijke, subtiele smaak aan salades, gegrilde groenten, gebakken aardappelen en zoete nagerechten.
JOZO Sea Salt
JOZO Zeezout wordt gewonnen uit zoutpannen, met behulp van oude technieken van verdamping door zon en wind. Daarna wordt het zout gewassen, gedroogd en gezeefd. Het zeezout is rijk aan mineralen en sporenelementen, wat het een mildere smaak geeft. JOZO Zeezout Fijn bestaat uit kleine korrels, die gemakkelijk oplossen en de smaken van de afzonderlijke ingrediënten met elkaar verbinden.
JOZO Himalaya Salt
Het Himalayazout van JOZO is een van de oudste soorten zout ter wereld en rijk aan mineralen en spoorelementen. Het zout wordt gewonnen in het Himalayagebergte en is van nature mild en smaakvol. Het dankt zijn mooie roze kleur aan ijzeroxide, meestal miljoenen jaren oud. De kleine korrels laten zich gemakkelijk oplossen en verbinden zo de smaken van de afzonderlijke ingrediënten met elkaar. De grovere variant heeft hoekige korrels die door hun vorm al meteen meer smaak afgeven.
