Drie podcasts over lokale voeding

2 min.

Podcasts inspireren, motiveren en laten je allerlei dingen bijleren.  Ze zijn populairder dan ooit. En er is ontzettend veel keuze. Zie je door het bos de bomen niet meer? Wij belichten hier enkele boeiende podcasts over lokaal eten en de Vlaamse land­ en tuinbouw! 

De stem van Boerenbond

De podcast De stem van Boerenbond is een maandelijkse podcast. Ze nodigen telkens een expert uit die vertelt hoe de vork precies in de steel zit in zijn of haar vakgebied binnen de Vlaamse land- en tuinbouw. 

De aflevering ‘De Belgische tomaat ... en meer over glastuinbouw’ werd gepubliceerd in mei 2023, de Maand van de Lokale Voeding. In de aflevering gaat Pieter Van Oost, adviseur plantaardige productie, aan de slag met vragen zoals ‘Hoe slagen telers erin om zoveel productie te behalen op zo weinig plaats?’, ‘Wat groeit er in Vlaanderen allemaal onder glas?’ en ‘Waarom telen wij eigenlijk in serres?’. 

Klik op de afbeelding om naar de podcast te gaan. 

Over eten

Over Eten is een podcast voor nieuwsgierige eters en drinkers, gehost door Stijn Deschacht. Elke aflevering praat hij met gasten over hun passie voor lekker eten en drinken: boeren, chefs, vissers, bakkers, chocolatiers, kaasmeesters, brouwers, tequila-experts, food-wetenschappers en nog heel veel meer liefhebbers van lekkers! 

Geen groente meer Belgisch dan ons witloof! We raden dan ook graag de aflevering ‘Grondwitloof, Thomas Cools’ aan. Thomas Cools, een vierdegeneratie grondwitloofboer uit Zemst, kweekt niet enkel witloof maar is ook internationaal ambassadeur voor Goesting, het project van Toerisme Vlaanderen om de wereld goesting te doen krijgen om van Vlaanderen te proeven.

Klik op de afbeelding om naar de podcast te gaan. 

#weetikveel

Graag bijleren over van alles en nog wat? Dan raden we #weetikveel aan, van het gelijknamige populaire Radio 1-programma! Kobe Ilsen gaat samen met experts op zoek naar interessante weetjes over één bepaald onderwerp. 

In de aflevering ‘Wijn en hoe die te combineren met gerechten’ hoor  je allerlei tips en weetjes waarmee je zeker indruk kan maken op jouw klanten. Lokale Belgische wijn? Ja, hoor! Met ons Belgisch klimaat bevinden we ons net op de grens om lekkere wijn te maken. Ontdek er alles over in deze podcast. 

Klik op de afbeelding om naar de podcast te gaan. 

Zo begin je eraan!

Wil je meteen allerlei podcasts ontdekken? 

Open Spotify, iTunes of een andere app op je telefoon waarmee je een podcast kan luisteren, geef een relevante zoekterm in en ga op ontdekking!

De podcasts in dit artikel vind je via Spotify, klik gewoon op de afbeelding hierboven en je bent vertrokken. 

Gerelateerde artikels

Flavor Shop betrekt team bij elke aanwerving
"Kwaliteit in plaats van lage prijzen promoten"
UNIZO wil af van overdreven ontslagbescherming

Actueel

Flavor Shop betrekt team bij elke aanwerving
"Kwaliteit in plaats van lage prijzen promoten"
UNIZO wil af van overdreven ontslagbescherming
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy