Drie podcasts over digitalisering & beleving

2 min.

SuperMAG
Podcast

Podcasts kunnen een bron van inspiratie, motivatie en kennisverrijking zijn. Met een overvloed aan opties kan het wel lastig zijn om de juiste podcast te vinden. Geen zorgen, wij brengen enkele boeiende podcasts over digitalisering en beleving onder de aandacht.

Modern Retail Podcast

De Modern Retail Podcast is een podcast over de retailsector. Elke donderdag interviewt Cale Guthrie Weissman leidinggevenden over hun groei- en marketing-strategieën. Het resultaat? Een reeks boeiende gesprekken die zich richten op de moderne ontwikkelingen en uitdagingen binnen de retail. 

Onze luistertip: Wing CFO Shannon Nash on why 2024 is “the year of the drone”. Volgens Shannon Nash, CFO van Wing, is 2024 ‘het jaar van de drone’. Wing is een Amerikaans drone-bezorgbedrijf dat momenteel samenwerkt met bedrijven zoals Walmart en DoorDash. Wat denk jij? Binnenkort ook in België?

Klik op de afbeelding om naar de podcast te gaan. 

Voorproevers

Voorproevers is een podcast van VRT MAX die met verwondering en een open blik auteurs of makers interviewt over hun werk. Een boek, documentaire of podcast, ze maken een eigenzinnige keuze  uit het non-fictie-aanbod. Over  mens, maatschappij, technologie, geschiedenis, wetenschap en dus ook digitalisering! 

Onze aanrader: het gesprek over ‘Het digitale dilemma’, een reeks die journalist Tim Verheyden maakte voor VRT MAX. De digitale wereld is een speeltuin, maar het is er niet altijd aangenaam vertoeven. Ligt een AI-systeem dat de mens in alles overtreft binnen handbereik? En zo ja, hoe moeten we daar dan mee omgaan? Bruno Wyndaele vraagt het aan Tim.

Klik op de afbeelding om naar de podcast te gaan. 

PreventiePraat

PreventiePraat is een podcast vol inspiratie en inzichten voor een gezonder, veiliger en gelukkiger werkleven. Ontdek praktische inzichten en verhelderende gesprekken over onderwerpen zoals re-integratie, ziekteverzuim, retentie, deconnecteren, hybride werken of de impact van AI  op de bedrijfscultuur.

In aflevering #1: Klantbeleving & welzijn met AI legt Steven van Belleghem uit waarom bedrijven zowel efficiëntie door AI als menselijke interactie moeten omarmen om ‘magical moments’ te creëren. Volgens Van Belleghem ligt de toekomst van klantbeleving in een synergie tussen AI en de menselijke factor. Bedrijven die enthousiaste medewerkers, een cultuur van klantgerichtheid en een openheid voor innovatie koesteren, zullen het best geplaatst zijn om succes te behalen in een steeds meer competitieve markt.

Klik op de afbeelding om naar de podcast te gaan. 

Zo begin je eraan!

Wil je meteen allerlei podcasts ontdekken? 

Open Spotify, iTunes of een andere app op je telefoon waarmee je een podcast kan luisteren, geef een relevante zoekterm in en ga op ontdekking!

De podcasts in dit artikel vind je via Spotify, klik gewoon op de afbeelding hierboven en je bent vertrokken. 

Buurtsuper-podcast

Met veel enthousiasme kondigt Buurtsuper.be haar eigen podcast aan! Deze podcast is een aanvulling op SuperMAG, onze website en sociale media, en biedt nóg meer inspirerende en informatieve content voor de foodretail. 

In lijn met de thema’s van het magazine, richt elke aflevering zich op een unieke troef van de buurtsuper: van duurzaamheid en lokaal lekkers over digitalisering en klantbeleving tot vriendelijke medewerkers en lokale betrokkenheid. 

De eerste aflevering, ‘Digitalisering en Beleving’, wordt begin juli gelanceerd. Marjolein de Jong, socialmediamanager van Buurtsuper.be en Superbuurt én nu ook podcastmanager, gaat in gesprek met Luc Ardies. Samen verkennen ze de toekomst van de foodretail met bijzondere aandacht voor de opkomst van AI, innovatieve technologieën en online winkelen. Ze onderzoeken hoe AD Delhaize Waregem de digitalisering als een kracht inzet zonder de waarde van persoonlijke klantbeleving te verliezen. 

Aflevering 1 is vanaf begin juli beschikbaar in je favoriete podcast­app (zoals Spotify)! 

Tip: Als je je abonneert op ons kanaal, krijg je automatisch een melding wanneer er een nieuwe aflevering verschijnt. Nog geen podcastluisteraar? Houd onze sociale mediakanalen en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie, we helpen je graag op weg. Veel luisterplezier! 

Gerelateerde artikels

Mooie combinatie van digitalisering én beleving
Een sportieve zomer met Stoffels Tomaten
Buurtsuper Podcast 'Digitalisering & beleving'

Actueel

Mooie combinatie van digitalisering én beleving
AllesMAG, niets moet!

Vakantiepocket bij het SuperMAG

AllesMAG, niets moet!

2 min.
Commerciële groepen moeten ten laatste 1/4/25 contracten aanpassen
schermafbeelding-2024-06-18-om-07-45-36.png

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy