Dit was Tavola 2024!

3 min.

Speciaalzaak

Sinds de start in 1982 is Tavola uitgegroeid tot dé vakbeurs voor food professionals met een passie voor premium food en drinks. Dit jaar verwelkomde de beurs ruim 14.000 professionals die van 17 tot 19 maart 2024 in Kortrijk Xpo 400 exposanten konden bezoeken. Ook Buurtsuper.be was aanwezig en neemt je graag mee op pad. 

First stop: Duroc D’Olives. Hun varkensvlees staat bekend als mals, gezond en buitengewoon lekker. Dat is te danken aan een combinatie van een bijzonder varkensras en een uitgekiend dieet. 

Think Tomato was niet te missen dankzij hun springkasteel (nee, ook wij konden onszelf niet bedwingen). Zij zijn hét geheime en duurzame wapen voor snelle en gezonde gerechten. In een pot Think Tomato-saus zitten 500 gram kerstomaatjes, veel engelengeduld, smaak en kwaliteit. 

Daarna gingen we langs bij Funky Ouma. Het resultaat van een zeer funky oma die haar hele leven met eten en kruiden heeft gespeeld. Haar jongste dochter biedt nu heerlijk zout en specerijmixen van verse kruiden aan. Heerlijkheid verpakt in leuke, kleurrijke blikjes of grinders. 

Ook bij The Nutty Farmer gingen we even langs. Zij hebben een verrassend assortiment gekruide cashew-noten die je smaakpapillen mee op een reis rond de wereld nemen. De noten worden in eigen atelier met veel liefde gekruid en geroosterd in de oven. 

Van noten naar tomaten. Maar zeg niet zomaar tomaten tegen Stoffels Tomaten. Het Stoffels-smaakteam zoekt steeds nauwgezet naar nieuwe variëteiten voor het samenstellen van een uniek assortiment met onberis-pelijke kwaliteit, unieke smaak en smaakvastheid. 

Na al dat lekkers was het ook tijd voor een drankje. Ontmoet de dynamische zussen Marie en Kaat Claessens van The Mocktail Club! Na het ontdekken van een alcoholintolerantie ging Marie op zoek naar originele en lekkere mocktails. En zo bottelde ze in 2017 haar eerste fles. Haar zus Kaat zette al snel haar schouders mee onder de zaak en sindsdien mixen en shaken ze met veel goesting en passie. 

Bij Flandrien Kaas werden we meteen getrakteerd op een kaasje en bijpassend biertje. Jan en Helga kozen niet voor de gemakkelijkste weg met hun ambachtelijke bourgondische kaas mét karakter, gemaakt volgens de aloude traditie van kaasmaken. Het resultaat: onder-scheidende en karaktervolle kazen. 

The Cabinet of CuriosiTEAs sprong eruit met zijn kleuren, glitters en discoballen: ‘We do tea differently!’ De mannen laten zien dat thee hip is, voor een nieuwe generatie drinkers én als ideaal cadeau. Met vernieuwende smaken, verpakkingen en presentaties.

Zot van sausjes? We gingen langs bij Caetan en Karim, vrienden en oprichters van Yum-it. Als fervente bourgondiërs met een passie voor sport en lekker eten kregen ze het idee om hun eigen gezonde sauzen te maken. 

Last stop: proeven van de melocakes van Stephan Destrooper. In 2007 richtte Stephan  – een van de kleinzonen van Jules – een nieuwe bakkerij op. Vandaag staat Stephan Destrooper-Patissier garant voor een rijk assortiment dat ambachtelijk bereid wordt met de zuiverste grondstoffen.

Gerelateerde artikels

Stap voor stap naar verpakkingsvrij
Een paradijs voor lekkerbekken
Ga mee op inspiratiereis naar Malta

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy