Denk aan eenmalige premie!

1 min.

Personeel

Aan elke voltijds tewerkgestelde werknemer met een volle referteperiode wordt jaarlijks een premie uitgekeerd van € 250 (elke bijkomende last van welke aard ook, inclusief sociale bijdrage, is voor de werkgever inbegrepen in deze bedragen).

De werkgever heeft voor de invulling van deze premie keuze tussen: de uitbetaling van een jaarlijkse bruto premie (de premie bedraagt € 188 exclusief sociale bijdrage werkgever) of een ecocheque. De jobstudenten vallen buiten deze regeling.

Aan de deeltijdse werknemers zullen de premies worden betaald in verhouding met de effectieve prestaties. Aan de werknemers die niet gedurende de volledige referteperiode in dienst zijn, wordt het bedrag van de premies verminderd in verhouding tot de effectief gewerkte of daarmee volgende CAO 98 gelijkgestelde maanden. De referteperiode wordt vastgesteld van 1/04 – 31/03 van het lopende jaar.

De betaling van de jaarlijkse premie vindt elk jaar plaats in de loop van de maand april, op basis van de referteperiode 01/04 van het voorgaande kalenderjaar tot en met 31/03 van het kalenderjaar van uitbetaling. 

 

Gerelateerde artikels

Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld
Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld
Wat betekent ontwerp IPA concreet?

Actueel

Twee enseignes, een ondernemer
Maaltijdboxen in de lift
Acht Vlaamse traditionele streekproducten erkend
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy