Kunstenaar en collega Bart Persoons

3 min.

PMO
SuperMAG

“Mijn kunstcarrière beschouw ik eigenlijk niet als een hobby”, vertelt Bart Persoons, manager van PMO, het opleidingscentrum van Buurtsuper.be. “Het maakt deel  uit van wie ik ben. Ik ben er ook elke dag, vaak ’s avonds na het werk, mee bezig. Het is als een virus. Ik heb het en het gaat niet weg.” 

“Toen uit een persoonlijkheidsanalyse bleek dat ik intrinsiek erg creatief ben, ben ik daar bewust iets mee gaan doen. Maar ik wou voor mezelf wel een uniek concept ontwikkelen, met een eigen signatuur. En dat is gelukt. Mijn kunstwerken hebben een eigenheid waardoor mensen ze herkennen als mijn werk. Dat op zich vind ik al een fantastisch gegeven.”

Dat unieke concept creëert hij via - op het eerste gezicht - abstracte, kleurrijke doeken met een eenvoudige signatuur, namelijk honderden tot duizenden kleine, verticale streepjes. Ieder streepje stelt de mens voor, in zijn volle abstractie. Het zijn ‘The Little People’.

“De eenvoud in mijn werk, de repetitieve handeling en de duidelijke structuur maken dat mensen mentale rust vinden als ze naar mijn werk kijken. Er is al genoeg chaos, onduidelijkheid én onrust in ons hoofd. Het maakt me blij als mensen in een soort trance komen als ze naar ‘The Little People’ kijken. De vaak gekleurde werken geven ook vrolijkheid in het leven van alledag.”

"Ik haal ook inspiratie uit hetgeen ik al 23 jaar met veel passie voor  PMO doe. Mensen doen groeien en hun talenten laten ontdekken. Ieder van ons is op zoek naar iets en die zoektocht tracht ik ook weer te geven in mijn werken.”  

Zijn grote werken waarop duizenden gekleurde streepjes zijn aangebracht, worden door kunstliefhebbers nu al ‘iconisch’ genoemd. En daar is hij best wel trots op. “Ze zijn mentaal en fysiek heel vermoeiend om te maken maar het resultaat is telkens zo bevredigend. Jaarlijks kan ik maar een beperkt aantal werken van die grootte creëren. Ze zijn door hun schaarste dan ook heel geliefd bij kunstliefhebbers.”

Oproep

Heb jij ook een muzikaal of creatief talent of ben je marathonloper, cliniclown, getalenteerd portretschilder, keramist of doedelzakspeler?  Of ken je een collega die een plaats verdient in deze rubriek? Laat het ons weten via info@buurtsuper.be

Mail naar info@buurtsuper.be

Gerelateerde artikels

Een succesvolle webshop uitbouwen? Zo doe je dat!
Alpro helpt al 40 jaar kiezen voor plantaardig
Maximaal inzetten op duurzaam

Actueel

Groepsvrijstellingsverordening en franchise
Frankrijk ziet overname Carrefour niet zitten
Lonen mogen max. 0,4% stijgen
cover-van-supermag-december2020-hr.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy