De foodretail in 2023: experts aan het woord

3 min.

Experts over 2023

Onze sector maakt zich op voor een bijzonder uitdagend jaar. We vroegen aan vier experts hoe zij dé grootste uitdagingen inschatten en lieten hen een antwoord formuleren op vijf pertinente vragen. Deze week publiceren we elke dag een vraag en de bijhorende antwoorden. 

Vraag 4

De war for talent was het afgelopen jaar hét gespreksonderwerp. Hoe kunnen we in 2023 nog jonge gemotiveerde winkelbedienden aantrekken en behouden?

Luc Ardies, gedelegeerd bestuurder van Buurtsuper.be: “Werkgevers hebben het moeilijk met de zogenaamde ‘Generatie Z’. Het voordeel is dat deze generatie ons wel met de neus op de feiten drukt. De manier van leidinggeven en motiveren verandert. Met de zakboekjes die ik samen met Lannoo Campus uitgeef, hoop ik kmo’s te inspireren.” 

Kris Volckaert, Vice President Affiliated Stores bij Delhaize Group: “Opleiding is meer dan ooit hét antwoord. Betrokkenheid creëren bij de medewerkers is een absolute must.”

Walter Gelens, CEO van de Belgische Vereniging van Merkartikelfabrikanten (BABM): “Een goede work-lifebalance en flexibiliteitsoplossingen zijn vandaag cruciaal. Maar ook werksfeer, carrièreperspectieven, variatie en extralegale voordelen helpen om nieuwe talenten aan te trekken.”

Gino Van Ossel, Professor Vlerick Business School: “Probeer routinetaken te automatiseren. Te weinig zelfstandige supermarkten maken intensief gebruik van zelfscanning en zelfkassa’s. Speel anderzijds je troeven uit: werk dicht bij huis, in een prettig team en met veel sociaal contact met de mensen uit de streek."

Gerelateerde artikels

De foodretail in 2023: experts aan het woord
De foodretail in 2023: experts aan het woord
De foodretail in 2023: experts aan het woord

Actueel

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.
cover-supermag-feb-2023-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy