Daar is het nieuwe SuperMAG

4 min.

SuperMAG

Nu de lente er langzaam maar zeker begint aan te komen, presenteren wij graag het nieuwe SuperMAG aan jullie. Deze leuke artikels zorgen hopelijk weer voor heel wat frisse inspiratie! 

Deze maand brengen we het duurzame karakter van onze buurtsupers onder de aandacht. Alle duurzame initiatieven van Spar Elewijt kregen een opvallende bestickering, ontworpen door Niet Nu Laura. Check de reportage van deze toffe Superbuurt-actie. 

Primeur! Lotus Bakeries is  partner van het Weekend van de Klant. Dit wil zeggen dat jij dan de overheerlijke Gevulde Lotus Biscoff mag uitdelen aan je klanten. We spraken met Hendrik Van Steendam, marketingdirecteur bij Lotus Bakeries, over de knappe groei van het koekjesbedrijf. 

Onze koffie dronken we deze keer met collega Marjolein de Jongh, onze nieuwe socialmediamanager. 

Docent en auteur Pieter Boussemaere is klimaatexpert. We spraken met hem over de klimaatrevolutie die ook buurtsupers meemaken. Boeiend en hoopgevend! 

“Zowat 15% van de westerse bevolking kampt met een lactose-intolerantie. Gelukkig zijn alle Flandrien kazen sowieso lactosevrij”, dixit Jan Desmet van Flandrien Kaas

Onze sector maakt zich op voor een uitdagend jaar. We vroegen aan vier experts hoe zij dé grootste uitdagingeninschatten.

Knol&kool is de vegan buurtsuper en bistro van Stijn Sprengers – kleinzoon van een slager – zus Daphne en mama Mieke. De moeite om te ontdekken, ook (of: zeker) als je geen vegetariër bent. 

Spar-ondernemers Steven Stouten en Tim Anthonis vertellen over de puzzel die ze leggen om hun winkels te laten draaien. 

Het bijzondere verhaal van AH Gent Kouter bewijst dat vooral de motivatie telt in onze sector.

Het bijzondere verhaal van AH Gent Kouter bewijst dat vooral de motivatie telt in onze sector.

Wat Yurii Vydyborets, Valentyna Mostenska, Oleksandr Dolhanin en Olha Levadha verbindt? Hun Oekraïense roots, een auditieve beperking én hun Albert Heijn-badge. Straf verhaal dat bewijst dat vooral de motivatie telt in onze sector. 

We ontmoeten Owen en Maïté, twee jonge studenten die dankzij hun duale opleiding bij AD Geetbets een mooie evolutie doormaken. 

Ons dossier rond Duurzaamheid raakte ditmaal snel gevuld: Werner Verhoeven van Carrefour Express Oranje is ‘Mooimaker’ van dienst. Het aanbod van etiketten specialist Belux-Mondial wordt jaar na jaar groener. Coca-Cola schakelde over op petflessen met aangehechte doppen. Eieren Peetermans stelt ons voor aan een van hun meest gepassioneerde bioboeren. De VLAM-campagne ‘Helden  van onze velden’ zet de duurzame initiatieven van de AGF-sector in de kijker. En het nieuwe onderzoeksproject SuperInsect wil een halt toeroepen aan voedselverspilling. Met dank aan de insecten!

Begin februari zette VLAM samen met zijn partners witloof in de kijker tijdens de Week van het Witloof. En dat was wederom een succes. 

Groep Bastijns vertrouwt op Loomis om het cash geld te beheren en vervoeren. En Spar Lichtaart kon zeeën van tijd winnen dankzij NOWJOBS en de geïntegreerde bookU-planningstool.

Het magazine valt binnenkort in je bus maar je kan het nu al lezen via onderstaande link. 

Veel leesplezier! 

Gerelateerde artikels

Wat is een cafetariaplan en wat zijn de voordelen?
Team Vershuis is Groentevakman 2023
Neurodiversiteit op de werkvloer

Actueel

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld
cover-oktober-2023-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy