Hoewel er nog geen bewijzen zijn dat COVID-19 kan overgedragen worden via het oppervlak van voeding zoals vers brood, groenten of fruit, hebben nogal wat consumenten schrik om hierdoor besmet te raken. In de horeca - en dan vooral bij de zelfbedieningsrestaurants en op buffetten - zijn er eveneens extra maatregelen om het mogelijke risico op besmetting via niet-verpakte voeding te minimaliseren.
Mogelijks kunnen nieuwe types van winkel- of horecameubelen of andere duurzame verpakkingen een oplossing bieden om het aantrekkelijke assortiment van verse, niet-verpakte producten op een veilige manier te blijven aanbieden.
Flanders' FOOD inventariseert samen met Pack4food, Wood.be, UNIZO en Buurtsuper efficiënte maatregelen om niet-verpakte voeding aan te bieden aan de consument. Interesse in wat we tot nu toe hebben geleerd?
Neem deel aan onze inspirerende webinar op 3 december!
Programma - donderdag 3/12
12:30 – 12:45: Welkomstwoord, projectvoorstelling en inzichten uit de bevragingen van de voedingsindustrie, retail en consumenten, door Bianca Lefevere - Flanders' FOOD & Kim Mampaey - UNIZO
12:45 – 13:05: Inventarisatie best practices inzake duurzame verpakkingsoplossingen, door Marilien Van Oudenhove - Pack4food
13:05 - 13:25: Inventarisatie best practices inzake winkel-, horeca- en keukenmeubilair, door Alan Dergent - Wood.be
13:25 - 13:30: Slotwoord met oproep voor ideeën
Je hebt tijdens het webinar de mogelijkheid om via chat vragen te stellen aan de sprekers.
Doelgroep
Deze webinar is gericht naar ondernemers in de voedingsindustrie, retail of horeca, maar iedereen die zijn inzichten hierrond wil delen is welkom.
Kun je niet live aanwezig zijn? Het webinar wordt integraal opgenomen. Bezorg ons jouw gegevens en je ontvangt achteraf van ons de opname. Gelieve je hieronder in te schrijven.
Voor meer info rond het COOVIRH project: www.flandersfood.com/COOVIRH