Coronapremie van € 300

3 min.

Personeel
Coronacrisis
Belangenbehartiging

Afgelopen nacht hebben de sociale onderhandelaars van de paritair comités voor de zelfstandige kleinhandel (PC201) en grotere zelfstandige supermarkten (PC202.01) een ontwerp van sectorakkoord getekend. Dit werd er beslist. 

Ten gevolge van de loonnorm, die 0,4% bedraagt en vastgelegd is in het Interprofessioneel Akkoord (IPA), zullen de maandlonen in beide paritaire comité’s vanaf 1 januari 2022 met € 8 stijgen.

Nog volgens die loonnorm komt er in december 2021 een éénmalig premie van € 56 die wordt uitbetaald samen met de eindejaarspremie. Dit komt omdat volgens het IPA de loonnorm van 0,4 % ook betrekking heeft op dit (bijna afgelopen) boekjaar 2021.  

Het voorakkoord voorziet ook in de uitbetaling van fiscaalvriendelijke coronapremies of consumptiecheques.

  • Voor de algemene voedingswinkels en supermarkten (minder dan 20 werknemers) die ressorteren onder het PC 201, evenals het PC 202.01 (zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers) geldt een éénmalige coronapremie van € 300.
  • Voor de voedingsspeciaalzaken (bakkers, slagers, kaas-, vis-, groenten & fruit- en andere vers winkels) bedraagt de coronapremie € 150.  

Die premie moet enkel worden uitbetaald voor zover de betrokken ondernemingen in 2019 én 2020 een bedrijfswinst hebben gekend (code 9901). Als ze alleen in 2020 die bedrijfswinst hebben geboekt, dan betalen ze slechts de helft van deze voorziene coronapremie. Als voedingsbedrijven deze coronapremie reeds eerder betaalden, dan wordt die in mindering gebracht van de premies die in het sectorakkoord zijn overeengekomen.

De coronapremies worden enkel uitbetaald aan de werknemers die in dienst zijn op 30 november 2021 en in verhouding tot de effectief geleverde en gelijkgestelde prestaties tussen 1 december 2020 en 30 november 2021.

De werkgever moet voor 31 december 2021 medelen aan de werknemers dat hij deze premies gaat uitbetalen. Voor de effectieve uitbetaling is er tijd tot 31 maart 2022.

 

In vergelijking met de grootwarenhuizen en supermarktketens, blijft de weerslag op de loonkosten in onze sector beperkt.

Luc Ardies

Luc Ardies van Buurtsuper.be: “Het is een akkoord dat rekening houdt met de specificiteit van onze sector en kwetsbaarheid van zelfstandige ondernemingen. In vergelijking met de grootwarenhuizen en supermarktketens die een maximale coronapremie van € 500 voorzien, blijft de weerslag op de loonkosten in onze sector beperkt. Dit is een goede zaak, gelet op de inflatie en de weerslag dat deze heeft op de indexaanpassing van de lonen afgelopen maand, evenals diegene die we nog verwachten komende jaar."

"En aangezien niet alle supermarkten en voedingsspeciaalzaken hun voordeel hebben kunnen halen uit de voorbije lockdowns, is het ook goed dat er een winstvoorwaarde is gekoppeld aan de toekenning van de coronapremies”

Gerelateerde artikels

De hype van 'goedkoop' doorprikt

Prijsstijgingen basisvoeding leiden niet tot minder verkoop

De hype van 'goedkoop' doorprikt

3 min.
Muntstukken 5 en 10 eurocent te kort?
Wat als jobstudent meer dan 475 uren gewerkt heeft?

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy