Coronapremie

4 min.

Personeel
Coronacrisis

Bedrijven die het tijdens de coronacrisis goed deden, kunnen sinds augustus hun werknemers een coronapremie van maximaal 500 euro toekennen. De regering liet de vakbonden en werkgevers veel ruimte om akkoorden te maken rond de coronapremie. Want wat is 'goed'? Is een omzetstijging tijdens corona het criterium? 

Modaliteiten coronapremie

De coronapremie is fiscaal voordelig. Werkgevers betalen alleen een bijzondere RSZ-bijdrage van 16,5%. Voor werknemers is de premie vrijgesteld van bedrijfsvoorheffing en is er geen socialezekerheidsbijdrage verschuldigd.

De coronapremie wordt uitgekeerd in de vorm van consumptiecheques, digitaal of op papier. De federale overheid riep die cheques vorig jaar in het leven om zwaar door corona getroffen ondernemingen een duwtje in de rug te geven.

Sinds 1 augustus kunt u de cheques niet alleen in de horeca en kleinere handelszaken uitgeven, maar in zowat alle winkels. Denk aan supermarkten, wellnesscentra, bioscopen, cultuurcentra, kappers, schoonheidssalons, bowlingzalen, zwembaden en fitnesscentra.

Handelaars zijn niet verplicht de cheques te aanvaarden. Je kan de cheques ook alleen in een fysieke winkel spenderen, niet in een webshop. De cheques zijn geldig tot 31 december 2022.

Welke bedrijven?

De regering liet de vakbonden en werkgevers veel ruimte om tijdens hun 2-jaarlijkse onderhandelingen akkoorden te maken rond de coronapremie. De maatregel was bedoeld voor bedrijven die het tijdens corona goed deden. Maar wat is 'goed'? Is een omzetstijging tijdens corona het criterium?

De sectoronderhandelingen in de zelfstandige kleinhandel en grotere zelfstandige supermarkten moeten nog aanvatten. Momenteel worden die onderhandelingen in de paritaire comité’s van de winkelketens gevoerd.

Buurtsuper.be is alleszins van mening dat niet de omzet maar enkel een winststijging aanleiding kan zijn van zo’n coronapremie.

Bij de vakbonden is gemor te horen over de manier waarop de regering de coronapremie gelanceerd heeft. "Het is een vergiftigd geschenk", zeggen ze in een interview in De Tijd vandaag. "In de communicatie van de regering en in de media leek het alsof iedereen die een premie kreeg, ook meteen 500 euro zou krijgen. Sommige werknemers die een premie verwachten, zullen er echter geen krijgen. Maar intussen vragen werknemers ons waar hun 500 euro blijft. Dat maakt de onderhandelingen nog complexer." 

Voorlopig besliste nog maar één bedrijf op de 150 om zijn personeel een coronapremie uit te keren. Naarmate in de komende maanden meer sectoren de loononderhandelingen afronden, zal blijken of dat aantal substantieel wordt.

Gerelateerde artikels

Voortaan slechts één test
Loonaanpassingen PC201 en 202.01
Ontwerpakkoord voor arbeiders in voedingshandel

Actueel

Voortaan slechts één test
Traditionele streekproducten
Op de fiets voor buurtsupers en speciaalzaken
cover-supermag-okt-2021-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy