Buurtsuper.be wil Oekraïense vluchtelingen snel aan job helpen in detailhandel

3 min.

Personeel
Belangenbehartiging

Ons persbericht rond het structureel personeelstekort in de sector en onze plannen om Oekraïense vluchtelingen in te schakelen (zie artikel hieronder) werd vandaag goed opgepikt door de pers. Een overzicht.

Oekraïense vluchtelingen aan het werk in onze sector?

Buurtsuper.be wil Oekraïense vluchtelingen inschakelen

Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van speciaalzaken en zelfstandige supermarkten, wil werkzoekende Oekraïense vluchtelingen snel aan een job te helpen in de detailhandel. Op die manier wil de organisatie het personeelstekort in de sector aanpakken.

Buurtsuper.be zal zijn eigen trainingscenter inzetten om, in samenwerking met de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB, vanaf september werk te maken van een passende selectie- en opleidingsprocedure voor Oekraïners die op zoek zijn naar een job.

Al is het wel de bedoeling om de gemotiveerde Oekraïners al op korte termijn aan een job te helpen. "Ik ga nu af op mijn buikgevoel, maar ik schat dat er een 10.000-tal bedrijven zijn die denken dat er een mogelijkheid is om op korte termijn Oekraïense werknemers in te schakelen", aldus Luc Ardies, directeur van Buurtsuper.be.

Bron: Het Laatste Nieuws (JDH) - 4/08/22

Buurtsuper.be wil Oekraïense vluchtelingen snel aan job helpen in detailhandel

Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van speciaalzaken en zelfstandige supermarkten, wil werk maken van gerichte opleidingen om werkzoekende Oekraïense vluchtelingen snel aan een job te helpen in de detailhandel. Op die manier wil de organisatie het personeelstekort in de sector aanpakken.

De winkeliers hebben zich eerder al geëngageerd om de tewerkstellingskansen van Oekraïense vluchtelingen en werkzoekenden te onderzoeken. Het Sociaal Fonds voor de Zelfstandige Kleinhandel, waarin de werkgevers- en werknemersorganisaties van de sector vertegenwoordigd zijn, heeft daarover een convent met de Vlaamse regering ondertekend.

Buurtsuper.be zal nu het eigen trainingscenter PMO inzetten om, in samenwerking met de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB, vanaf september werk te maken van een passende selectie- en opleidingsprocedure voor Oekraïners die op zoek zijn naar een job. Over de concrete organisatie bestaat nog geen duidelijkheid. Zo is het nog niet bekend of er opleidingen komen die enkel voor Oekraïners bestemd zijn.

"De eerste verkenningsgesprekken zullen dat allemaal moeten uitwijzen", zegt Luc Ardies, directeur van Buurtsuper.be. "We voorzien al langer opleidingen. In het geval van de Oekraïners zal in eerste instantie naar het taalgebruik worden gekeken om te zien of het mogelijk is om hen in de bestaande initiatieven in te schuiven."

Het is wel de bedoeling om de gemotiveerde Oekraïners al op korte termijn aan een job te helpen. "Ik ga nu af op mijn buikgevoel, maar ik schat dat er een 10.000-tal bedrijven zijn die denken dat er een mogelijkheid is om op korte termijn Oekraïense werknemers in te schakelen", zegt Ardies.

Bron: Belga - 4/08/22

Supermarkten willen Oekraïense vluchtelingen snel aan job helpen

Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van speciaalzaken en zelfstandige supermarkten, wil werk maken van gerichte opleidingen om werkzoekende Oekraïense vluchtelingen snel aan een job te helpen in de detailhandel. Op die manier wil de organisatie het personeelstekort in de sector aanpakken.

De winkeliers hebben zich eerder al geëngageerd om de tewerkstellingskansen van Oekraïense vluchtelingen en werkzoekenden te onderzoeken. Het Sociaal Fonds voor de Zelfstandige Kleinhandel, waarin de werkgevers- en werknemersorganisaties van de sector vertegenwoordigd zijn, heeft daarover een convent met de Vlaamse regering ondertekend.

Buurtsuper.be zal nu het eigen trainingscenter PMO inzetten om, in samenwerking met de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB, vanaf september werk te maken van een passende selectie- en opleidingsprocedure voor Oekraïners die op zoek zijn naar een job.

Taalgebruik

Over de concrete organisatie bestaat nog geen duidelijkheid. Zo is het nog niet bekend of er opleidingen komen die enkel voor Oekraïners bestemd zijn. “De eerste verkenningsgesprekken zullen dat allemaal moeten uitwijzen”, zegt Luc Ardies, directeur van Buurtsuper.be. “We voorzien al langer opleidingen. In het geval van de Oekraïners zal in eerste instantie naar het taalgebruik worden gekeken om te zien of het mogelijk is om hen in de bestaande initiatieven in te schuiven.”

10.000-tal bedrijven

Het is wel de bedoeling om de gemotiveerde Oekraïners al op korte termijn aan een job te helpen. “Ik ga nu af op mijn buikgevoel, maar ik schat dat er een 10.000-tal bedrijven zijn die denken dat er een mogelijkheid is om op korte termijn Oekraïense werknemers in te schakelen”, zegt Ardies.

Bron: www.made-in.be - 5/08/22

Gerelateerde artikels

De hype van 'goedkoop' doorprikt

Prijsstijgingen basisvoeding leiden niet tot minder verkoop

De hype van 'goedkoop' doorprikt

3 min.
Muntstukken 5 en 10 eurocent te kort?
Wat als jobstudent meer dan 475 uren gewerkt heeft?

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy