Biosupermarktketen färm opent eerste franchisewinkel


Winkelopeningen

"Tegen 2019 plannen we nog eens twaalf winkels, waarvan tien in franchise, in Brussel, maar ook in Wallonië en Vlaanderen", zei Baptiste Bataille, een van de twee stichters van färm, donderdag.

Färm surft mee op de bio- een duurzaamheidsgolf en biedt bijvoorbeeld verse groenten en fruit rechtstreeks van de producent aan, maar ook natuurlijke cosmetica en onderhoudsproducten. De coöperatieve mikt vooral op een 'korte keten' tussen producent en winkel, weg van de klassieke distributie. Inmiddels telt färm 318 coöperanten, die allen kunnen deelnemen aan het beheer, en is de keten goed voor 50 banen.

Volgens Bataille bereikten alle winkels snel een stabiele omzet. De aanvragen voor een franchisewinkel stromen toe, klinkt het. "De winkel in Bascule in Ukkel is de eerste in zijn soort, maar we voorzien nog andere vestigingen, voornamelijk in Wallonië en Brussel."

Waar die nieuwe winkels zullen komen, is nog niet beslist. Maar färm is een stedelijk concept en mikt duidelijk op de grote steden. "Wij willen duurzame mobiliteit promoten. Onze winkels moeten gemakkelijk te bereiken zijn met de tram, bus of fiets."

Färm startte in 2009 als een biologische kruidenierszaak. In 2013 werd de coöperatieve opgericht en was er een tweede winkel. Op vandaag zijn er één superette en drie supermarkten in de hoofdstad.

Gerelateerde artikels

Eerste filiaal van Mere in alle stilte geopend
Albert Heijn Schilde

Winkelopening

Albert Heijn Schilde

2 min.
Jumbo Balen

Winkelopening

Jumbo Balen

2 min.

Actueel

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Hoe hard zijn de prijzen gestegen in supermarkt?
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy