Arrondi, innovatie in versbeleving

2 min.

SuperMAG

In december hadden we een mooie primeur voor de lezers van ons SuperMAG: Smeva lanceert een nieuw, innovatief koelmeubel met een uniek design. De officiële introductie is voorzien voor eind februari op de EuroShop-beurs. Maar international Sales Manager Robert Derks lichtte exclusief voor ons al een tipje van de sluier.

Het nieuwe koelmeubel van Smeva kreeg de toepasselijke naam Arrondi en zal volgens Robert Derks een oplossing bieden op enkele van de grote uitdagingen waar buurtsupers momenteel mee kampen: energie-verbruik, ruimtegebrek en nood aan flexibiliteit. 

360° shopping

Wat meteen opvalt? Het meubel is transparant en je kunt er volledig om heen lopen. 360° shoppen, noemt Robert het. Dé innovatie zit dan ook in het centrale koelelement, waarvoor Smeva een patent aanvroeg. “Het gaat uiteindelijk om het product dat in het koelmeubel ligt en dat hebben we maximaal zichtbaar gemaakt. Door het mooie, unieke ronde design en de geïntegreerde verlichting ontstaat er een soort van ‘juwelenkistje’ waarin je de producten optimaal kan presenteren.” 

Ruimte, energiebesparing en flexibiliteit

Omdat het meubel veel compacter is dan de vaak gebruikte koeleilanden – waarvoor soms drie of vier verschillende koelmeubels gecombineerd worden – neemt het veel minder ruimte in. Volgens Robert kan Arrondi tot 35% vloeroppervlakte besparen zonder dat dit ten koste gaat van de etaleeroppervlakte. “Het meubel komt in een lage en hoge variant op de markt en in beide gevallen presenteer je de producten meer in de hoogte waardoor je je vierkante meters maximaal gebruikt.”

Omdat je ook maar één, in plaats van drie of vier meubels, nodig hebt om een eilandopstelling te creëren en het meubel volledig afgedekt is met dubbelglas, verbruikt het veel minder energie. “In labo-omgevingen waar  we het toestel testten, bespaarden we tot 40% energie. In de praktijk zal dat waarschijnlijk nóg meer zijn.” 

Omdat je maar één meubel nodig hebt en het volledig afgedekt is met dubbelglas, verbruikt het veel minder energie.

Robert Derks, International Sales Manager Smeva

Een ander belangrijk voordeel is dat het meubel volledig modulair is. “Dat betekent dat je eindeloos kan uitbreiden of inkorten, al naargelang je noden.” Bovendien is Arrondi ook stekkerklaar te verkrijgen. “Het is  echt een kwestie van het meubel te plaatsen, aan te sluiten en klaar.” Die aanpak scheelt ook weer in de total cost of ownership omdat je maar met één toestel te maken hebt. Bovendien heb je heel eenvoudig toegang tot het technische gedeelte wat ook service en onderhoud vergemakkelijkt. 

Smeva verwacht veel van dit koelmeubel. “De officiële introductie van Arrondi is voorzien voor eind februari op de EuroShop-beurs in Düsseldorf. Maar omdat we geloven dat dit meubel op het juiste moment een aantal problemen van ondernemers  in de foodretail oplost, geven we de lezers van SuperMAG en leden van Buurtsuper.be heel graag de primeur!”

Gerelateerde artikels

Bijzonder varkensras met speciaal dieet
Vergeten en lekker zoet

Rammenas, pastinaak en zoete aardappel

Vergeten en lekker zoet

4 min.
Jong en gek genoeg om een buurtsuper uit te baten

Actueel

De grote Lenteschoonmaak
Februari zonder supermarkt
Een boon voor de boon
cover-van-supermag-dec-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy