Appenzeller®

2 min.

Productnieuws
SuperMAG

Het glooiende heuvellandschap tussen het Bodenmeer en het Säntis-massief vormt het prachtige decor voor deze unieke kaas. De streek is bezaaid met voedzaam gras boordevol kruiden. Dat gras biedt de optimale voedings-bodem voor de natuurlijke smaakvolle rauwe melk waarvan de Appenzeller® wordt gemaakt. 

Het productiegebied van de Appenzeller® is zeer beperkt. Appenzeller® mag alleen worden geproduceerd in Appenzell Innerrhoden, Appenzell Ausserrhoden en delen van de kantons St. Gallen en Thurgau. 

Verborgen recept

De kaas staat bekend om zijn onvergelijkbare pittige smaak. Die ontstaat doordat de kaas gedurende drie maanden regelmatig wordt geborsteld met een kruidenzout melange,  
de ‘Sulz’, waarvan het recept tot op de dag  van vandaag geheim wordt gehouden.

Elk kaaswiel krijgt een identificatienummer met vermelding van de productiedatum en de naam van de producent. Die code verklapt waar de kaas is geproduceerd en garandeert ook zijn authenticiteit.

De Appenzeller® vind je in tien verschillende soorten: van een 1/4-fett Räss-Käse over een fondue- en raclettekaas tot een Surchoix en Extra-versie, en zelfs een tweetal bio-variëteiten

Gerelateerde artikels

Twee enseignes, een ondernemer
Jules Destrooper ‘Thank you’
Sandra Konings, kampioene baton twirling

Actueel

Twee enseignes, een ondernemer
Maaltijdboxen in de lift
Acht Vlaamse traditionele streekproducten erkend
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy