Verse kazen zijn dé specialiteit van Alvo Tessenderlo

3 min.

Trots op die van ons

Alvo Tessenderlo heeft - net zoals B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder - de Mooiste Kaastoog van 2021 in de categorie buurtsupers. De erkenning is een onderdeel van de 'Beste Versspecialist 2021' en beloont versverantwoordelijken voor hun inspanningen om Kazen van bij ons in de kijker te zetten.

Alvo Tessenderlo beschikt over een zeer ruim assortiment in haar kaastoog. Elke week staan er een aantal kazen in de kijker en ze houden ook rekening met de seizoenen. Tijdens het zomerseizoen gaat de focus bijvoorbeeld naar kazen met een frisse touch, zoals geitenkaas. Tijdens de winterperiode werken ze meer met oudere kazen, die een rijpere en vollere smaak in de mond geven.

Het team helpt de mensen aan de kaastoog en ook het samenstellen van een kaasschotel doen ze samen met de klant.  Bovendien geven ze ideetjes om bij de kazen te serveren, zoals notenbrood, gedroogde vruchten, studentenhaver of andere kaasgarnituur.

Tweewekelijks houden ze op vrijdag - wanneer corona het opnieuw toelaat - een degustatie waarbij ze een hele namiddag klaarstaan voor de klanten. Ook de verse kazen komen daarbij aan bod. 

“We zijn erg trots op onze kaastoog. We doen elke dag ons uiterste best om deze helemaal in orde te maken en mooi in te delen voor onze klanten. We zorgen ervoor dat ze dagelijks uit een breed gamma verse kazen kunnen kiezen. Onze verse kazen zijn dan ook onze absolute specialiteit! Daarnaast vormt een wedstrijd als deze de ideale mogelijkheid om onze kaastoog nog eens extra in de verf te zetten."

"België is misschien maar klein, maar we hebben een heel ruime keuze aan Belgische kazen. Als buurtsuper willen we natuurlijk ook altijd de lokale producten in de verf zetten. De Belgische kazen worden zowel in de winkel als op sociale media in de kijker gezet. Onze klanten kunnen dit duidelijk waarderen!"

Reportage TVL Nieuws
Doordat je niet akkoord bent gegaan met de social media cookies, krijg je deze content niet te zien. Wens je dit wel te zien, vink dan deze optie aan in de cookie policy.

Beste Versspecialist 2021

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten.

Met de wedstrijd ‘Mooiste Kaastoog’ wil VLAM versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om Kazen van bij ons in de kijker te zetten.

Ook B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder won in de categorie buurtsupers. In de categorie speciaalzaken/marktkramers heeft Kaaswinkel Chee(r)se in Aalter de Mooiste Kaastoog (zie hieronder). 

Meer weten? Check www.besteversspecialist.be

B2 Supermarkt Broekmans: klein paradijs voor de kaasliefhebber
Jonge kaaswinkel Chee(r)se wil de beste zijn

Gerelateerde artikels

Gebeten door appel- en perenteelt
En de boer ... hij ploegde niet meer voort
Vier Vlaamse traditionele streekproducten erkend

Actueel

Zeg niet zo maar tomaat tegen een Stoffels tomaat
En daar komt de ecoscore!
Buurtwinkels bezorgd over prijsstijgingen
cover-supermag-okt-2021-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy