ACV vraagt strengere maatregelen om personeel te beschermen

1 min.

Personeel
Coronacrisis

Er is geen rekening gehouden met het winkelpersoneel bij het opleggen van strengere coronaregels. Dat zegt de christelijke vakbond ACV Puls. De vakbond vraagt in naam van het winkelpersoneel dan ook dringend maatregelen zoals alleen winkelen en een maximumaantal klanten in de winkels.

"Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal vier personen, dus ook in winkels moeten er aangepaste maatregelen komen", zegt Kristel Van Damme, sectorverantwoordelijke van de distributie bij ACV Puls.

De vakbond wijst erop dat telewerk en afzondering voor het winkelpersoneel niet mogelijk is. "Ook heerst er bij deze mensen een grondige angst om besmet te raken en voor sommigen is het al te laat, met alle gevolgen van dien. Met de opkomende eindejaarsperiode houden we ons hart vast."

Het winkelpersoneel vraagt ook erkenning voor zijn bijdrage in deze crisis. "De werkgevers mogen zich niet wegsteken achter een sectoraal verhaal om geen vooruitgang te boeken. De nood is hoog, de druk neemt toe. Het is dankzij het winkelpersoneel dat sommige winkelketens recordwinsten boeken", aldus Van Damme.

ACV vraagt ook voor het personeel van kleinere winkels een volledige eindejaarpremie. "Door de verplichte sluiting in mei zou deze periode worden afgehouden, wat een financiƫle ramp zou betekenen voor het personeel die al werken in een slecht betaalde sector. We willen dan ook zo snel mogelijk samenzitten met de overheid om naar oplossingen te zoeken", besluit Van Damme.

Gerelateerde artikels

Compagnon de route van Herman Nijs
Vakbonden en werkgevers niet eens over loonnorm
PMO bouwt leermodules om

Actueel

CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Betalend parkeren afschaffen?
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy