25% minder zout in Carrefour-brood


Productnieuws

Te veel zout eten kan negatieve of zelfs gevaarlijke effecten hebben op de gezondheid. De bron van dit gevaar is natrium, waar zout uit 40% uit bestaat. Overmatige zoutconsumptie kan de bloeddruk verhogen en hart- en vaatziekten veroorzaken. Momenteel eten de Belgen gemiddeld 10g zout per dag, 5g meer dan het maximum aanbevolen door de WHO. Carrefour heeft besloten de hoeveelheid zout in zijn brood te verminderen om een gezonder voedingspatroon te bevorderen.

Het zout vervangen en toch de smaak behouden was een uitdaging. Carrefour heeft de oplossing gevonden in Posidonia-zout. Dit zout wordt geoogst in vloeibare vorm in de zoutpannen van het Spaanse eiland Formentera. Dit 100% natuurlijk zout bevat slechts 8% natrium.

In België bevat één kilo bloem voor de broodproductie meestal 17g zout. Carrefour heeft het zoutgehalte verminderd van 17 tot 8,5g en voegt nog Posidonia-zout toe voor de smaak. Het brood smaakt nog steeds lekker, terwijl het 25% minder zout bevat.

Carrefour heeft zich geëngageerd om ook het zout te verminderen in andere productcategorieën, zoals sauzen en bereide gerechten.

Gerelateerde artikels

Maison Perrier: nieuw assortiment bruisende drankjes
JOZO, met een snufje Mondriaan

Erfgoedcampagne met limited edition verpakking en zoutblik

JOZO, met een snufje Mondriaan

2 min.
Oddlygood® lanceert glutenvrije Dreamy Desserts

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy