10 dagen quarantaine voor wie uit rode zone terugkeert


Personeel
Coronacrisis

Wie terugkeert uit gebieden die wegens de coronapandemie als ‘rode zone’ gelden, zal binnenkort weer verplicht in quarantaine moeten. Dat heeft Karine Moykens, de voorzitter van het interfederaal comité voor testing en tracing, gisteren bevestigd.

Bijna heel Europa, dus ook de klassieke skigebieden, zijn momenteel als rode zone ingekleurd. Sinds midden oktober waren mensen die terugkeren uit zo’n zone niet langer verplicht om in quarantaine te gaan en een coronatest af te laten nemen. Sindsdien werd er geval per geval en op basis van het Passenger Locator Form (PLF) en een nieuwe ‘zelfevaluatievragenlijst’ beslist.

Maar de regels worden dus weer strenger. Wie vanaf 18 december terugkeert uit een rode zone, moet verplicht tien dagen in quarantaine. Na zeven dagen moeten ze zich ook laten testen op covid-19. ‘We zullen nakijken of die mensen ook effectief een afspraak maken om zich te laten testen’, verklaarde Moykens op Radio 1. Daarnaast is het de bedoeling om ook de controles op het invullen van het PLF op te krikken.

Binnen Europa gelden alleen Ierland, IJsland, het grootste deel van Noorwegen, de meeste Canarische eilanden en enkele delen van het Verenigd Koninkrijk als oranje zone. De rest is rood, geen enkel gebied kleurt groen. Alle reizen naar het buitenland worden nu overigens afgeraden.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Lonen mogen max. 0,4% stijgen
Sneltests in essentiële sectoren
Coronamaatregelen gelden tot 1 maart

Actueel

Tête de Moine AOP

800 jaar oude knowhow en cultuur

Tête de Moine AOP

5 min.
Canadese Couche-Tard neemt Carrefour niet over
Groepsvrijstellingsverordening en franchise
cover-van-supermag-december2020-hr.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy