Witloof? Dat presenteer en bewaar je zo!

2 min.

Productnieuws
Verhalen

Hoe presenteer en bewaar je witloof in je buurtsuper? Check dit filmpje met Hans Janssens van de AD Kampenhout én de tips hieronder van VLAM. 

Presenteren

•    Presenteer alle soorten witloof bij elkaar, bij voorkeur in blok. Onderaan de bulk en grote verpakkingen, bovenaan het mini-witloof.
•    Zorg voor contrast in je groenterayon en leg het witloof naast andere kleuren zoals wortelen en groene groenten.
•    Leg het witloof gekoeld. Als het niet gekoeld kan liggen, vul dan regelmatig bij.

Bewaren

•    Vermijd licht: anders wordt het witloof groen. In de gekoelde afdeling kan het witloof wél zonder afdekking tot 1 à 2 dagen blijven liggen. Laat de verpakking ook altijd gesloten wanneer het witloof nog niet in de winkel ligt.
•    Vermijd vochtverlies: anders krijg je bladrand en kan het witloof taai worden. Laat de groenten dus in de plastic verpakking zitten zolang het kan.
•    5°C (tot minimum 2°C) is de ideale bewaartemperatuur.
•    Ook voor witloof geldt dat thuis de groentelade in de ijskast de beste plek is voor een maximale houdbaarheid. Laat dit weten aan je klanten!

Meer inspiratie

Meer inspiratie

Inspireer je klanten met receptenfiches of kookvideo’s. Indien je  een extra koeltoog hebt, kan je daar de verschillende ingrediënten voor een bepaald recept meteen klaarleggen. 
Bestel je gratis witloofkookboekjes via www.vlaanderen.be/vlam/shop

Bestel je gratis witloofkookboekjes

Gerelateerde artikels

100% rPET bij FrieslandCampina
Een succesvolle webshop uitbouwen? Zo doe je dat!
Kant-en-klare pastasauzen van Elvea

Actueel

Canadese Couche-Tard neemt Carrefour niet over
Groepsvrijstellingsverordening en franchise
Frankrijk ziet overname Carrefour niet zitten
cover-van-supermag-december2020-hr.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy