Voedselverlies moet in Vlaanderen met 15% verminderen


Het derde voortgangsrapport van het Ketenplatform Voedselverlies is op 16 maart 2018, op voorstel van Joke Schauvliege, minister van Omgeving, en Liesbeth Homans, minister van Armoedebestrijding, door de Vlaamse Regering goedgekeurd. Bedoeling is om tussen 2015 en eind 2020 de voedselverliezen in Vlaanderen met 15% te verminderen. Volgens de nulmeting werden in 2015 voedselverliezen in de gehele productieketen en bij de consument in Vlaanderen geschat op 907.000 ton. Tegen eind 2020 zou dat ruim 136.000 ton minder moeten zijn. Voedselverlies voorkomen aan de bron levert bedrijven, overheden en huishoudens een rechtstreekse besparing op en is bijgevolg prioritair. Ook wordt ingezet op het schenken van voedseloverschotten aan voedselbanken en sociale organisaties. Na preventie komt valorisatie van voedselreststromen: als voeder voor dieren, materiaal en/of energie.

Het Ketenplatform is een initiatief van de Vlaamse Regering samen met haar ketenpartners waaronder Buurtsuper.be. Het Vlaams Departement Omgeving coördineert het Ketenplatform Voedselverlies en ontsluit alle relevante informatie over het thema via de website www.voedselverlies.be

Gerelateerde artikels

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy