Vlees van bij ons, da's een goede keuze

2 min.

SuperMAG
Trots op die van ons
Productnieuws

Vlees van bij ons is smakelijk, lokaal geproduceerd en het resultaat van puur vakmanschap. Het voldoet aan de strengste kwaliteitseisen in elke schakel van de keten en biedt niets dan voordelen, zowel voor je winkel als voor de klanten. Een topproduct dat met trots in de winkelrekken mag liggen! Consumenten zoeken steeds vaker naar lokale en kwaliteitsvolle voeding, en vlees van bij ons past perfect in dat plaatje. 

Al het goede dat de consument associeert met vlees (het is lekker, makkelijk te bereiden en past in onze cultuur) én alle inspanningen om ons vlees nog beter te maken, resulteren in het beste vlees ooit. Dat zet VLAM het jaar rond via diverse campagnes voor een brede doelgroep in de kijker. 

Komende VLAM-campagnes voor vlees van bij ons:  

  • Meesterlyck mediacampagne: juni 
  • Week van het gehakt: 8 - 14 september 
  • Week van de steak-friet: 3 - 10 oktober 
  • Week van de kalfsfricassee: 20 - 26 oktober 
  • Meesterlyck mediacampagne: 13 oktober - 9 november 

Op de b2b-website 'Lekker van bij ons Pro' vind je regelmatig nieuws en promotiemateriaal om deze acties in je winkel in de spotlights te zetten. Surf dus zeker naar www.lekkervanbijons-verswinkels.be.  

Over Belbeef & BePork

De inspanningen om ons vlees nog beter te maken, worden gedragen door de hele keten: van veehouders en slachthuizen tot de verwerkende industrie en distributeurs. Een belangrijke rol hierin spelen de lastenboeken van Belbeef (kwaliteitsgarantie van Belgisch rundvlees) en BePork (kwaliteitsgarantie van Belgisch varkensvlees), die strenge normen vastleggen op het vlak van voedselveiligheid, dierenwelzijn en duurzaamheid – en dat bovenop de wettelijke vereisten.  

Denk aan hoogwaardig voeder afkomstig van gecertificeerde leveranciers, voldoende ruimte en ventilatie in de stallen, een up-to-date gezondheidsplan voor het vee, verplichte deelname aan een duurzaamheidsmonitor, stressvrij dierentransport en veel meer.  

Dankzij de samenwerking doorheen de volledige keten, garanderen Belbeef en BePork dat respectievelijk het rundvlees en het varkensvlees voldoen aan de hoogste eisen. Alleen het vlees dat aan alle criteria voldoet, krijgt het Belbeef- of BePorklabel. Voor de consument is dat een herkenbare en transparante garantie.

De stappen die landbouwers zetten, worden bovendien opgevolgd via een duurzaamheidsmonitor die deel uitmaakt van beide lastenboeken. Zo blijft ons vlees niet alleen vandaag lekker en verantwoord, maar ook morgen, dankzij de continue monitoring van de inspanningen. 

Meesterlyck, 100% Belgisch BePork-gecertificeerd varkensvlees

Meesterlyck-ham wordt gemaakt op basis van 100% Belgisch BePork-gecertificeerd varkensvlees. 100% Belgisch wil zeggen: gekweekt, geslacht, ontbeend én versneden in België.

Als je van fijne ham houdt, kom je dus vanzelf terecht bij Meesterlyck. Al sinds 1992 hét keurmerk voor kwaliteitsham van bij ons. Het vertrouwde M-logo staat dan ook voor Belgisch vakmanschap, en voor pure en vooral smaakvolle ham. Naast kookham vind je ook gedroogde ham met Meesterlyck-keurmerk.  

Doe mee aan de Week van de Lokale Voeding!

Van 15 september 2025 tot 21 september 2025 vindt de Week van de Lokale Voeding plaats. Spring mee op de kar en stimuleer jouw klanten om te kiezen voor lokale producten.

Registreer jouw actie(s) via www.lekkervanbijons.be/professionals en we zetten jouw zaak mee in de kijker!

Registreer jouw actie(s)

Gerelateerde artikels

SuperMAG zomereditie 2025

Dossier digitalisering & mini-dossier veiligheid

SuperMAG zomereditie 2025

3 min.
Bier van Bjorn Sorel wint nationale thuisbrouwwedstrijd
Zachtfruitcampagne ‘Een handje zomer’

Actueel

SuperMAG zomereditie 2025

Dossier digitalisering & mini-dossier veiligheid

SuperMAG zomereditie 2025

3 min.
Buurtsuper.be bepleit voedselveiligheidsbeleid dat voldoende rekening houdt met kleinere bedrijven
Albert Heijn lanceert AI-tool voor winkelmedewerkers
cover-van-supermag-juni2025-hr.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2025

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy