VLAM nuanceert tendentieuze berichtgeving over rood vlees


“Rood vlees is kankerverwekkend”, “Rood vlees wellicht op zelfde lijstje als asbest” en “Sigaretten en biefstuk horen in dezelfde categorie”: het is slechts een greep uit de krantenkoppen van maandag 26 oktober. Ongetwijfeld een schot in de roos voor elke krantenverkoper, maar wel een weinig genuanceerde berichtgeving met imagoschade tot gevolg voor de vlees verwerkende nijverheid en handelaars in vlees en vleeswaren. Enige nuancering is daarom op zijn plaats.

"Er is geen reden is tot ongerustheid", zegt Liliane Driesen. "Het is belangrijk de volledige context van de studie te kennen. Bovendien brengt de studie geen nieuwe feiten aan. Zo worden de aanbevelingen voor het eten van rood en bewerkt vlees niet veranderd.” De Hoge Gezondheidsraad raadde in 2013 al aan om niet meer dan 500 gram rood vlees per week te consumeren en zo weinig mogelijk bewerkt vlees.

Gerelateerde artikels

High Protein en Double Zero

Emmi CAFFÈ LATTE introduceert 2 nieuwe healthy smaken

High Protein en Double Zero

2 min.
"Belgische voeding staat hoog aangeschreven"
Vroege tabaksban raakt omzet Ahold Delhaize

Actueel

High Protein en Double Zero

Emmi CAFFÈ LATTE introduceert 2 nieuwe healthy smaken

High Protein en Double Zero

2 min.
"Belgische voeding staat hoog aangeschreven"
Vroege tabaksban raakt omzet Ahold Delhaize
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy