Van de set naar de buurtsuper


SuperMAG
Verhalen

“Het ligt in mijn karakter om afwisseling en uitdaging op te zoeken”, vertelt Kim van Oncen. “Als je 15 jaar in het vak zit, dan wordt de super markt eerder een veilige haven dan een uitdaging. Natuurlijk zijn er nog de dagelijkse uitdagingen, maar op den duur ken je het klappen van de zweep wel. En dat is geruststellend, want een deel van mij zoekt die rust op. Maar als er teveel rust is, dan heb ik weer actie nodig.”

Die actie is momenteel haar rol in de één-serie ‘Dertigers’ waarvan binnenkort het derde seizoen op het scherm komt. Maar Kim en haar broer overwegen ook om een tweede winkel te openen.  

En zo wisselen spanning en rust zich af. En  dat is iets waar ze zich, op dit moment in haar leven, best in kan vinden. “De glitter en glamour van de media zijn natuurlijk leuk.  Maar als ik hier ‘s zondags op mijn sneakers aan de kassa sta, dan vind ik dat ook heerlijk!” 

De glitter en glamour van de media zijn natuurlijk leuk. Maar als ik hier ‘s zondags op mijn sneakers aan de kassa sta, dan vind ik dat ook heerlijk!

Kim Van Oncen

Denkt ze dit te kunnen blijven combineren? “Ja natuurlijk, waarom niet? Er zijn veel bedrijfsleiders die verschillende activiteiten combineren. Het kleine visje dat wat aan mijn tijd knibbelde, is ondertussen wel uitgegroeid tot een piranha die mijn tijd opslokt (lacht). Maar ik heb het altijd gecombineerd. Waarom zou het nu niet meer lukken?” 

Heeft haar bekendheid een impact gehad op de supermarkt? “Ik koppel het wel wat los van elkaar. Maar onze supermarkt springt nu meer in het oog, dat klopt. Anderzijds ben ik er ook van overtuigd dat als we de klanten geen goede service bieden, ze niet gaan blijven komen. Het is niet omdat ik hier soms aan de kassa zit, dat de zaken goed lopen. Neen, dat is omdat we investeren in onze mensen, in hun welzijn en in het groepsgevoel. Dat is de basis van ons succes!”

Gerelateerde artikels

Gesprek met de voorzitter
SuperMAG april

Thema: veiligheid

SuperMAG april

3 min.
Rechtstreeks van bij de boer

Actueel

Gesprek met de voorzitter
Lunar Gin

Moeder- of Vaderdagcadeau

Lunar Gin

1 min.
Eén op drie werknemers krijgt nooit compliment
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy