Super Team: Proxy Delhaize Rive Gauche Charleroi


Super Team

Je moet het maar doen. De Proxy Delhaize Rive Gauche op de Place Verte in Charleroi opende pas twee jaar geleden zijn deuren, maar hun klanten hebben het personeel wel al voor het tweede jaar op rij verkozen tot Super Team. Vooral de vlotte en vriendelijke bediening en de goeie locatie vallen in de smaak. Het team van de Proxy Delhaize bestaat uit tien vrouwen, drie mannen en vijf studenten. “Ik was echt verrast dat we opnieuw verkozen werden”, bekent Abdyl Salihu, de manager van de winkel. “Ik kon niet wachten om het aan ons team te vertellen.” 

Hebben jullie promotie gevoerd voor de wedstrijd? Hoe hebben jullie de klanten aangespoord om voor jullie te stemmen?
“We hebben aan onze klanten in de winkel en aan de klanten die ons volgen op Facebook gevraagd om deel te nemen aan de wedstrijd.”

Waarom is jullie personeel zo populair bij de klanten?
“We hebben een jonge en dynamische ploeg. Veel klanten komen een praatje slaan met ons. Ze zijn geïnteresseerd in ons leven en vertellen graag over wat zij meemaken. We zorgen voor een warme ontvangst en leggen hen in de watten. Onze klanten zijn onze prioriteit! Veel oudere mensen uit de buurt kunnen moeilijk uit de voeten met hun boodschappenkarretje, en dus helpen we hen vaak op de roltrap. We luisteren ook naar onze klanten als we een nieuw product willen lanceren of een nieuw gamma invoeren. We organiseren geregeld wedstrijden via onze Facebookpagina en op feestdagen hebben we een klein cadeautje klaar. Voor de Vrouwendag op 8 maart hebben we bijvoorbeeld elke vrouwelijke klant een roos geschonken. We hebben bijna 1000 rozen uitgedeeld!”

Wat doen jullie om de winkelervaring te verbeteren?
“We volgen opleidingen, we praten vaak met andere winkels en we krijgen veel hulp van onze afgevaardigde van Delhaize. We werken trouwens aan een project dat onze winkel nog een flinke boost zal geven. Maar sst, dat is nog een geheim.”

Wat zeg je aan collega’s die ook graag een Super Team willen?
“Behandel je ploeg zo goed als je kunt. Geef ze energie. Motiveer ze. Luister naar hen!”

Heb je een anekdote die de sfeer in jullie winkel goed weergeeft?
“Oh, ik heb er tientallen. In de zomer nodigen we het team soms uit voor een barbecue bij ons thuis. Naarmate de avond vordert, komt de sfeer er dan goed in en vergeten ze al snel dat we hun bazen zijn. Een heel mooie herinnering is ook toen de fotograaf van ‘Super’ vorig jaar op bezoek kwam. De middagdrukte liep op haar einde maar er was nog wel wat volk in de winkel. We hebben de klanten vriendelijk gevraagd om even geduld te oefenen, zodat we het hele team konden verzamelen voor een groepsfoto. Daarna heb ik met luide stem iedereen bedankt voor hun geduld en gezegd: ‘Voilà, we zijn verkozen tot Super Team!’ We hebben een applaus gekregen van de klanten in de hele winkel. Ik krijg nog altijd rillingen en tranen in de ogen als ik eraan terugdenk!”


De zes buurtsupermarkten, één per enseigne, die zich voortaan ‘Super Team 2018’ mogen noemen, zijn:
Albert Heijn Wemmel klik hier
Alvo Superpost Boom klik hier
Carrefour Maket Moorsel klik hier 
Delhaize Proxy Rive Gauche Charleroi
Spar Lambrechts Super-Versmarkt M&V Rekem klik hier
Spar Aalter klik hier 

Gerelateerde artikels

Versmarkt goes digital
Super Teams en Beste Versspecialisten 2021
Imagocampagne 2021 van start!

Actueel

De nieuwe broodjeshoek van Spar Spalbeek
Groot geworden met mosselen
Aantal internetwinkels op 2 jaar met helft gestegen
cover-van-supermag-april-2022-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy