Spar Denderwindeke brengt de bergen dichterbij

7 min.

Winkelopeningen
SuperMAG
Verhalen

“De oude winkel was compleet versleten en veel te klein geworden”, verklaart Kris de verhuis. Zijn nieuwe Spar - dubbel zo groot als de oude - heeft meer ruimte voor vers, bredere gangen en vooral voldoende werkruimte voor de medewerkers. Naast de verse producten blijft de bakkerij- afdeling het paradepaardje van de winkel.

Iets wat in de oude winkel niet goed draaide, is de patisserie-afdeling. “Ik begrijp het eigenlijk niet goed want we hebben exact dezelfde patisserie en nu draait ze fantastisch”, lacht Kris. “Hier is de afdeling wel mooi uitgestald in een aparte frigo. Zo zie je maar dat presentatie heel belangrijk is.”   

Onze patisserie-afdeling draait nu fantastisch met exact dezelfde patisserie. Zo zie je maar dat presentatie heel belangrijk is.

Freelancen

Uit alles blijkt dat Kris goed voor zijn mensen zorgt. Een kader met een T-shirt, die hij cadeau kreeg van zijn mensen, is daar het bewijs van. ‘Ik ben de baas van de grappigste, leukste en beste werknemers’, staat erop te lezen. Dat verdien je niet zomaar. “We doen regelmatig evaluaties en teambuildings. Onlangs hebben we ook de Plezierscan via PMO gedaan en binnenkort volgt het Plezierplan. Daar leer je heel veel uit.” 

Maar de investeringen in zijn medewerkers verdient hij ook terug. “We zijn nu zes weken aan het werk in de nieuwe winkel en ik ben al terug aan het ‘freelancen’ zoals in de oude winkel. Ik doe mijn taken: de facturatie, betalingen, ‘brandjes blussen’ met de  verantwoordelijken, de aanwervingen enzovoort. Maar voor de rest ben ik heel gelukkig dat ik een ploeg heb die de winkel voor mij laat draaien.” 

Ik ben de baas van de grappigste, leukste en beste werknemers.

Oostenrijk

Spar Denderwindeke staat ook bekend om zijn ruime aanbod Oostenrijkse producten, een uit de hand gelopen hobby van Kris. Het begon allemaal met een grote après-ski party die hij organiseerde als lente- en verjaardagfeest voor zijn dochter in 2012. 

Fans van de bergen vinden hun gading hier in vier meter rayon vol Oostenrijkse producten. Er is een kopfrigo met zuivel en spek, twee meter droge voeding met schnaps, koekjes, confituur, honing, soep en een meter Oostenrijkse wijnen. De diatonische harmonica – een typisch Oostenrijks instrument dat Kris zelf ook bespeelt – en een vlagje van Oostenrijk maken het plaatje compleet. 

Hij bestelt de meeste van zijn Oostenrijkse producten gewoon bij een Spar-winkel in Zillertal. De zuivelproducten komen rechtstreeks uit Mayrhofen. Maar Kris zou liever wat meer zekerheid inbouwen. “Als die Spar-uitbater er op een dag mee stopt, dan verliezen we al een meter en half van het assortiment. Idealiter vind ik ginder een deftige groothandel waar ik al mijn producten kan bestellen.”

Want het Oostenrijks assortiment is een succes. “In de vorige winkel was dat toch al 1% van de omzet. Hier zal het meer worden, vermoed ik. Na de eerste week was alles al verkocht.” En het zijn zeker niet alleen mensen ‘met een berg in hun maag’ die de weg naar zijn Spar vinden. “Er zijn heel wat klanten van het dorp die speciaal voor de yoghurt komen. Die is dan ook gemaakt van de melk van koeien die niets anders hebben gegeten dan hooi en gras uit de bergen. En dat is tenslotte onze slogan: we brengen de bergen dichterbij!”    

Gerelateerde artikels

Gesprek met de voorzitter
SuperMAG april

Thema: veiligheid

SuperMAG april

3 min.
Alle Delhaize-winkels CO₂-neutraal

Actueel

Gesprek met de voorzitter
Lunar Gin

Moeder- of Vaderdagcadeau

Lunar Gin

1 min.
Eén op drie werknemers krijgt nooit compliment
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy