Slagerij Blockeel zet in op lokaal vlees

3 min.

Trots op die van ons

Slagerij Blockeel heeft de Mooiste Vleestoog van 2021 in de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers. De familiezaak wordt uitgebaat door Tom en Nathalie Blockeel, de derde generatie die de slagerij runt. 

Slagerij Blockeel hecht veel belang aan ambacht, kwaliteit en presentatie en biedt een uitgebreid aanbod aan Belgisch Witblauw rundsvlees en hoevevarkensvlees. Tom, Nathalie en hun team zijn dan ook terecht trots op hun vleestoog, met het zelfgekweekt Witblauw runds- en kalfsvlees uit stal Blockeel, Belgisch varkensvlees en andere vleesbereidingen.

Tom: “We zijn ervan overtuigd dat we trots mogen zijn op ons Belgisch varkens- en rundvlees, maar lokaal vlees krijgt nog te weinig de aandacht dat het verdient. Het Belgisch Witblauw rundvlees bijvoorbeeld, dat we zelf kweken en verkopen in onze slagerij, heeft een typische smaak, is mals, niet te vet én betaalbaar. Fantastisch toch dat we dit product uit de korte keten aan onze klanten kunnen bieden?"

"De wedstrijd Mooiste Vleestoog was daarom een mooie kans om te laten zien hoe fier we zijn op ons aanbod vlees van bij ons. Het was ook fantastisch dat we via de wedstrijd het team in de bloemetjes konden zetten. We zijn niet alleen trots op onze producten, maar ook op onze gepassioneerde en gedreven werknemers die zich elke dag inspannen in onze zaak en dezelfde overtuiging delen van lokale producten”.

Beste Versspecialist 2021

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten.

Met de wedstrijd ‘Mooiste Vleestoog’ wil VLAM versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten.

In de categorie buurtsupers had Alvo buurtsupermarkt Van Eccelpoel uit Herentals dit jaar de Mooiste Vleestoog (zie hieronder).  

Meer weten? Check www.besteversspecialist.be

Van Eccelpoel: rijke traditie in Belgische vlees

Gerelateerde artikels

Van Eccelpoel: smakelijk eten en drinken
Vita Veggie: begaan met gezondheid van klanten
Jonge kaaswinkel Chee(r)se wil de beste zijn

Actueel

Regels rond coronapremies zijn vastgesteld
Einde 2021 eerste zelfstandige Jumbo franchisewinkel
111 miljoen euro voor lastenverlaging lage lonen en werkgeversbijdragen
SuperMAG juni 2021

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy