Sandra Konings, kampioene baton twirling

4 min.

SuperMAG
Verhalen

Sandra Konings van Spar Nieuwmoer startte als vijfjarige al bij de ‘majoretten’, maar dat woord hoort ze niet meer graag. Nu spreken we van twirling: “Het is leuk omdat het alles combineert: muziek, dans, beweging, de uitdaging om je oefeningen met de baton te beheersen en sporten in groep.”

Op haar veertiende begint ze zelf les te geven aan zes- en zevenjarige twirlers. In 1986 mag ze zich zelfs tot Belgisch kampioen Klein Team Dance kronen. “Toen was dat voor onze vereniging nog een uitzondering. Tegenwoordig is het niveau van onze twirlers veel verbeterd en tellen we elk jaar meerdere provinciale en Belgische kampioenen. Er zijn zelfs meiden van onze vereniging geselecteerd voor het EK en WK!”

In 2011 start haar vereniging met een g-groep, een groep voor kinderen met een beperking. Daar geeft Sandra nu les aan. “Eerst was het wat zoeken naar de juiste aanpak, want je zit met een combinatie van beperkingen. Maar door de jaren heen leer je wel hoe je daarmee moet omgaan. De meisjes van de groep zijn gehecht aan elkaar en dat is mooi om te zien.”

Onze leden zijn gewoon hun pure zelf en dat is hartverwarmend.

“Onze leden zijn ‘anders’ maar ze willen niets liever dan ‘normaal’ behandeld worden. Ze zijn zo spontaan en hebben het hart op de tong. Als ze bij het winnen van een provinciaal kampioenschap op het hoogste schavotje mogen staan en een van hen plots ‘Papa, love you’ roept, dan smelt je hart. Het is schitterend om te zien hoe ze elkaar helpen en aanvullen,  tijdens hun optredens, maar ook erbuiten. Zij zijn gewoon hun pure zelf, ondanks alles, en dat is hart-verwarmend.”   

Gerelateerde artikels

De perfecte puzzel van Spar Lier
Duaal leren, kans voor werkgever en student
Snel, veilig en zorgeloos cash storten

Actueel

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.
cover-supermag-feb-2023-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy