Samenwerken met andere handelaars? Win-win!

5 min.

Coronacrisis
SuperMAG
Verhalen

“We hebben zelf 26 jaar een restaurant gehad,” begint Frank Seurs van Spar Gelinden zijn verhaal, “en toen de horeca moest sluiten door de coronacrisis, voelde ik echt met die mensen mee. Ik heb meteen contact opgenomen met twee horecazaken uit de buurt en voorgesteld dat ze hier hun gerechten mochten verkopen.”

Restaurant Aen Tafel gaat meteen in op het aanbod en Frank besluit om ook de handelszaken in zijn gemeente op te bellen. Uiteindelijk maakt hij plaats vrij voor tien handelaars, waaronder ook een beddenwinkel. “2-Sleep heeft een bed aan de ingang gezet in een slaapkamersetting. Ze hebben uiteindelijk vijf bedden via ons verkocht op drie maanden tijd!”  

Je vindt in de SPAR van Frank en Maxime de meer voor de hand liggende lokale producten, zoals aardappelen van het Monnikenhof, appelsap van Karel Vaes, Kurre Bier en het ambachtelijk ijs en patisserie van ‘n Koud Kunstje. Maar ook Schoonheidssalon Mon-a-Lisa verkoopt haar schoonheidsproducten in de SPAR.” 

Frank en Maxime Seurs, SPAR Gelinden

Onze bestaande klanten appreciëren het extra aanbod en het heeft ons ook nieuwe klanten opgeleverd.

Frank en Maxime Seurs, SPAR Gelinden

Ook bloemenstyliste Bloemen Flo installeert een stand. En Frank helpt de lokale Leonidaswinkel van een volledige stock paaseieren af. “Die mensen zijn ons nu heel dankbaar”, zegt hij. “Maar uiteindelijk is het een win-win situatie. Onze bestaande klanten appreciëren het extra aanbod en het heeft ons ook nieuwe klanten opgeleverd.”  

Vespaverhuur

Maxime heeft het ondernemersbloed van zijn vader geërfd. Sinds maart verhuurt hij in de winkel Vespa scooters aan omwonenden en toeristen. “Deze zomer waren de vier Vespa’s zo goed als elke dag verhuurd. Ik zou het project kunnen uitbreiden, maar ik moet het ook nog gedaan krijgen. En ik wil beide zaken, de winkel en de scooterverhuur, goed blijven doen.” 

Fiere boerendochter

Hilde Vautmans, Europees Parlementslid en Truiens schepen voor landbouw en fruit, is een trouwe klant in de SPAR van Frank. Ze zet zich al jaren – op lokaal, Vlaams, federaal en Europees niveau – in voor de boeren. Niet alleen op politiek niveau doet ze dat, maar ook door iedereen bewuster te maken van het immense belang van de landbouwsector.

Hilde Vautmans

De vraag naar lokaal is er meer dan ooit, maar niet iedereen geraakt tot bij de boer of weet waar deze producten gekocht kunnen worden.

Hilde Vautmans

“1 op de 5 Vlamingen heeft tijdens de lockdown vaker voor lokaal gekozen. Laten we dit nu vooral blijven doen, want onze boeren kunnen het gebruiken. Ook buurtwinkels spelen een belangrijke rol. De vraag naar lokaal is er meer dan ooit, maar niet iedereen geraakt tot bij de boer of weet waar deze producten gekocht kunnen worden. Buurtwinkels zijn daarom de geknipte plaats om een ruim assortiment aan lokale producten aan te bieden en om, samen met onze boeren, mooie samenwerkingen op te starten. Een win-win voor boer, consument en de winkel zelf.”   

Boerentrots

Boerentrots

Hilde Vautmans schreef twee boeken voor en over de landbouwsector: “Appelen & Peren. Koken met Haspengouws goud” en “Boerentrots. Eet meer lokaal en steun onze landbouwers”.

Je kan de boeken gratis verkrijgen  in de SPAR Gelinden of aanvragen via hilde@vautmans.eu 

Vraag je boek(en) aan

Gerelateerde artikels

Gesprek met de voorzitter
SuperMAG april

Thema: veiligheid

SuperMAG april

3 min.
Rechtstreeks van bij de boer

Actueel

Gesprek met de voorzitter
Lunar Gin

Moeder- of Vaderdagcadeau

Lunar Gin

1 min.
Eén op drie werknemers krijgt nooit compliment
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy