Rundvlees on the road
Dit najaar zetten de promotiediensten uit beide landsdelen alle zeilen bij om rundvlees van eigen bodem op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten. Mensen overtuigen doe je eerst en vooral door ze de lekkere smaak en geslaagde bereiding van een product te laten ervaren. Vandaar de keuze voor een foodtruck.
De foodtruck wordt binnengeloodst op de belangrijkste horecavakbeurs van ons land, Horeca Expo in Gent (19 – 23 november). Hier zullen rundveehouders zelf het gesprek aangaan met de bezoekers en zo wat inkijk geven in de boerenstiel en het verhaal achter het lekkere Belgische rundvlees. Uiteraard zijn er ook hier proevertjes voorzien.
En dan zijn er nog de workshops die voor meer toelichting en achtergrond zorgen bij Belgisch rundvlees. Op zondag 19/11 brengt vleesambassadeur Guy Vancauteren, vroeger chef-uitbater van restaurant ’t Laurierblad in Berlare, een workshop over het verhaal van Belgisch Witblauw. Op woensdag 22/11 staat de workshop ‘koken met Belgisch rundvlees’ o.l.v. Jong Keukengeweld-chef Alex Verhoeven, met hoog rock&roll-gehalte, geprogrammeerd.
Bedoeling is om ook in 2018 nog soortgelijke acties te doen met de nieuwe foodtruck. Daarbij kan ook gedacht worden aan de navolging van de succesvolle parkingacties met varkensvlees die momenteel lopen in samenwerking met enkele supermarktketens.