Paritaire Comité’s 201 en 202.01 betalen deze maand jaarlijkse premie van 188 euro


CAO

Voor de beide paritaire comité’s bleef die beperkt tot €188 en wordt die uitbetaald met het loon van de maand augustus. Voor de deeltijdse werknemers wordt er een premie pro rata hun arbeidsregime uitbetaald.

Aan elke voltijdse werknemer met een volledige referteperiode wordt vanaf augustus 2016 een jaarlijkse premie toegekend van 188 EUR bruto (te betalen samen met het loon van de maand augustus).
Aan de werknemers met een onvolledige referteperiode, zal het bedrag van de premie betaald worden pro rata van de effectieve tewerkstelling. De premie zal pro rata toegekend worden aan deeltijdse werknemers in overeenstemming met hun arbeidsregime. Voor de jobstudenten geldt eveneens de pro rata berekening (1/12 premie per gewerkte maand), maar dan enkel voor die maanden waarin ze alle dagen gewerkt hebben. Het bedrag van de jaarlijkse premie is niet van toepassing op de bedienden die in de looptijd van de cao volgens bedrijfseigen modaliteiten via maaltijdcheques een voordeel in koopkracht krijgen toegekend dat gelijkwaardig is.  Om gelijkwaardig te zijn dient het patronale gedeelte van de maaltijdcheques per bediende met 1 EUR per dag te worden verhoogd.

Gerelateerde artikels

Denk aan forfaitaire premie in augustus!

Actueel

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Bezoek Wereld Expo Dubai & Dubai en Abu Dhabi
Compromis over loonakkoord
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy