Pampelle, bitter op basis van bio Corsicaanse pompelmoezen


Productnieuws

Er werd gekozen voor de biologische Ruby Red pompelmoes die groeit onder de Corsicaanse zon. Deze pompelmoes-variëteit staat bekend voor zijn intens rode kleur en bitterzoete smaak.

De pompelmoesbasis krijgt tijdens het productieproces een citrusinfusie. Hiervoor worden de schillen van 3 hoogwaardige citrusvruchten afzonderlijk geweekt. Het gaat om de schillen van Japanse yuzu, Franse cedrat en pomerans uit Haïti. Om alles op smaak te brengen wordt ook nog een mix van botanicals toegevoegd, Kina, Kinine uit boomschors en het bittere uit gentiaanwortels. Het geheel wordt afgewerkt met een huisgemaakte eau-de-vie.

Pampelle wordt geproduceerd op de oevers van de Charente in Cognac. Hier krijgt elke fles zijn typische rode zegel. Op deze finishing touch wordt een waterjuffer afgebeeld, een beschermde inheemse soort. Pampelle is 30% lager in suiker dan zijn spirit tegenhanger.

Gerelateerde artikels

Week van de Peulvrucht

10 tot 16 februari 2025

Week van de Peulvrucht

2 min.
Alcoholvrij is niet langer een niche
Het witte goud van bij ons, geteeld with love

Actueel

Patrick en Nancy vinden de liefde voor elkaar – en voor de winkel – in Delhaize Blankenberge
Eigen stoef

Column Luc Ardies

Eigen stoef

2 min.
Carrefour wil eigen winkels openen op zondag
cover-van-supermag-feb25-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2025

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy