Lege rekken Delhaize

3 min.

Belangenbehartiging

In het Nieuwsblad verscheen zondag een artikel over de logistieke problemen bij Delhaize. Buurtsuper.be kaartte deze problematiek al eerder aan bij de top van Delhaize. Vooral het feit dat er wordt gewerkt met bestellimieten, waarbij de aangesloten franchisenemers niet langer kunnen bestellen wat ze denken nodig te hebben, is een doorn in het oog van de meerderheid van de franchisenemers. 

Onder de titel “Delhaize geplaagd door lege rekken: pas over 2 weken rekken opnieuw volledig aangevuld” werd verslag gegeven over berichten van klanten die via sociale media klagen over lege rekken bij Delhaize. 

Delhaize kent sinds de opstart twee jaar geleden van het geautomatiseerde distributiecentrum in Ninove - intern beter bekend als ASCO - regelmatig technische problemen bij de verwerking van de bestellingen. Vooral tijdens piekmomenten slaagt Delhaize er niet in om haar winkels, waarvan meer dan de helft uitgebaat wordt door zelfstandige ondernemers, correct te beleveren. De laatste week was de toestand zelfs dermate zorgwekkend dat veel franchisewinkels te kampen kregen met lege rekken.

Buurtsuper.be heeft deze problematiek al veel eerder aangeklaagd bij de top van Delhaize. Vooral het feit dat er wordt gewerkt met bestellimieten, waarbij de aangesloten franchisenemers niet langer kunnen bestellen wat ze denken nodig te hebben, is een doorn in het oog van de meerderheid van de franchisenemers. 

"We hebben tot nader order gepoogd om de problemen met de nodige discretie te benaderen om het imago van de groep niet te beschadigen", reageerde Luc Ardies. Sinds begin jaar houdt de organisatie wel een registratietool bij waarop leden van Buurtsuper.be, die aangesloten zijn bij Delhaize, kunnen aangeven in welke categorieën er bestellimieten zijn en bewijsdocumenten toevoegen. 

Op die manier wil Buurtsuper.be de directie van Delhaize onder druk blijven zetten om de problemen snel op te lossen en de aangesloten zelfstandige ondernemers te compenseren. Buurtsuper.be hoopt alleszins nog steeds op een constructieve wijze tot een vergelijk te komen met de Delhaize directie.  

 

Delhaize plant overleg met misnoegde uitbaters over lege rekken

Gerelateerde artikels

Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld
Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld
Elektronisch betalen in elke winkel

Actueel

Tomorrow & Localty overgenomen door Detail4Retail
Twee enseignes, een ondernemer
Maaltijdboxen in de lift
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy