Koppeling NOWJOBS en bookU zorgt voor tijdswinst

4 min.

SuperMAG
Verhalen

Honderden berichtjes uitwisselen met studenten en flexi-jobbers? En onoverzichtelijke Excelbestanden om vaste medewerkers in te plannen? Het is voltooid verleden tijd bij Spar Lichtaart. Sinds ze met NOWJOBS en de geïntegreerde bookU-planningstool werken, winnen ze zeeën van tijd. 

“Via NOWJOBS bereik je snel profielen die staan te popelen om in jouw zaak te werken. Jij moet enkel de vacature online plaatsen. Per vacature mag je rekenen op een vijftiental sollicitaties. Eens jij de meest geschikte bijverdiener hebt gekozen, regelen wij de rest”, vertelt Ines Lingier, Partnership Manager bij NOWJOBS. 

“Als je met complexe planningen werkt waarbij je meer dan twintig bijverdieners en vaste medewerkers moet inplannen, is het niet altijd eenvoudig om het overzicht te bewaren. Naast onze eigen planningsmodule, kan je daarom NOWJOBS ook koppelen met de plannings tool van bookU”, vervolgt ze. “Dat is een all-in-oplossing om je zaak nóg efficiënter te laten draaien.”   

Geautomatiseerd personeelsbeleid

Guy Van de Poel is samen met broer Luc zaakvoerder Van Spar Lichtaart. Ook mama Martha draait op 75-jarige leeftijd nog actief mee in de winkel. Ze werken sinds 2018 met NOWJOBS. “NOWJOBS is een digitaal platform voor de werving van onze studenten en flexi-jobbers. De app was vanaf dag één een enorme meerwaarde, want alles verloopt volledig automatisch: van de werving tot en met de onmiddellijke uitbetaling van de bijverdieners”, begint Guy.

“We hebben een vaste poule van flexi-jobbers en jobstudenten opgebouwd in de app waar we regelmatig  een beroep op doen.” Ook hun bestaande jobstudenten en flexi-jobbers werden over-gebracht in de app. Tot tevredenheid van de bijverdieners én Spar Lichtaart. 

Guy Van de Poel

Alles verloopt automatisch: van de werving tot en met de onmiddellijke uitbetaling van de bijverdieners.

Guy Van de Poel

Handig overzicht

Sinds een jaar hebben ze nog een extra stap gezet in de integratie. “We werken nu ook met bookU”, vertelt Guy terwijl hij ons de handi-ge planningstool laat zien op zijn scherm. Voorheen moest hij afspraken maken met interimkantoren, zijn studenten en flexi-jobbers beheren via NOWJOBS en zijn vaste medewerkers inplannen via een aparte planningstool. Dat is nu niet meer nodig. “NOWJOBS is geïntegreerd met het bookU-platform. Alles zit samen in één gebruiksvriendelijke tool waarmee we meteen een handig overzicht hebben van al onze medewerkers, zowel de vaste als de flexibele.” 

Een ander belangrijk voordeel is dat de prikklok aan bookU is gekoppeld. “Onze medewerkers registreren zich via de prikklok wanneer ze aankomen en checken uit als ze vertrekken. Dieregistraties komen automatisch in bookU binnen. Wij bevestigen de gepresteerde uren en enkele seconden later staat het loon op de rekening van de bijverdiener.” 

Plannen per afdeling

BookU heeft een apart scherm ontworpen op maat van retailers. “Op dat scherm krijg je meteen een overzicht van de verschillende afdelingen: beenhouwerij, bakkerij, droge voeding enzovoort. Dat is heel belangrijk voor een supermarkt want we moeten medewerkers inplannen op die verschillende afdelingen. En ze schuiven soms al eens van de ene naar de andere afdeling. Dat kan perfect via bookU.”

“Dankzij de koppeling tussen bookU en  NOWJOBS is het trouwens ook heel gemakkelijk om gaten in je planning op te vullen. Je kan namelijk ook medewerkers zoeken en aan-werven via de planningstool, want die is in de achtergrond gekoppeld met NOWJOBS”, vult Ines nog aan.

Een volgende stap die Guy en zijn team gaan zetten in de automatisatie is het gebruik van de forecasting tool van bookU. “We zijn dit volop aan het voorbereiden zodat we uiteindelijk ook een totaalbeeld krijgen van onze personeelskost. De module stelt ons in staat om productiviteit te maximaliseren door de bezetting te plannen in functie van de beoogde omzet. Kortom, de tandem NOWJOBS – bookU ontzorgt ons als werkgever enorm. Het systeem is niet alleen 24/7 beschikbaar, maar levert ons naast tijdswinst ook een kostenbesparing op!”

Check hieronder de video waarin Guy Van de Poel meer vertelt over NOWJOBS en de unieke koppeling met bookU! 

Op de foto vlnr: Luc Van de Poel van Spar Lichtaart, Elizabeth Vandenabeele van NOWJOBS,  Guy Van de Poel van Spar Lichtaart en Ines Lingier van NOWJOBS

Op zoek naar bijverdieners?

Op zoek naar bijverdieners?

Snel en digitaal studenten en flexi’s vinden? Dat doe je via NOWJOBS, hét 100% digitale uitzendplatform. Jij plaatst de vacature, zij regelen het papierwerk. Zo bouw je in no timeeen flexibele poule van bijverdieners op.

Check onderstaande pagina, registreer je en ontvang € 50,- korting op je eerste contract. 

Registreer je hier

Gerelateerde artikels

De perfecte puzzel van Spar Lier
Duaal leren, kans voor werkgever en student
Snel, veilig en zorgeloos cash storten

Actueel

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.
cover-supermag-feb-2023-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy