Buurtsuper.be dringt aan op flexibele studentenarbeid

1 min.

Coronacrisis
Rentabiliteit

"De federale regering heeft duidelijk woord gehouden, nadat ze had aangekondigd met een versterkt ondersteuningspakket te komen om onze zwaar getroffen bedrijven door deze crisis te trekken." Dat is de positieve conclusie van UNIZO, na afloop van de ministerraad.

Bovenaan de UNIZO-prioriteitenlijst stond de heropenstelling van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor alle werkgevers, en die is nu verworven. Maar ook op andere sociale fronten moest er volgens UNIZO nog een tandje worden bijgestoken. "En dat is nu gebeurd, onder meer door, naast de horeca, ook andere verplicht gesloten sectoren en toeleveranciers met groot omzetverlies te compenseren voor hun RSZ-bijdragen voor het derde kwartaal van dit jaar." Ook het engagement van de regering om het akkoord van de sociale partners over de compensatie voor het vakantiegeld uit te voeren, stemt UNIZO tevreden. 

Waar het om de inkomensbescherming van zelfstandigen gaat, verwelkomt UNIZO de uitbreiding van het versterkte overbruggingsrecht tot eind december en, in het bijzonder, de verlenging en vereenvoudiging van het overbruggingsrecht, zoals geadviseerd door het Algemeen Beheerscomité (ABC). 

Nog cruciaal in de lange lijst van regeringsmaatregelen, is voor UNIZO de verlenging van de zogenaamde 'bankenbazooka' met onder meer de overheidsgarantieregeling voor kredieten aan kmo's, plus de mogelijkheid tot betalingsuitstel voor lopende ondernemingskredieten.

UNIZO en Buurtsuper.be blijven aandringen op een neutralisering van de teller voor studentenarbeid, zoals tijdens de eerste lockdown.

Een resterende vraag voor UNIZO blijft de herinvoering van een moratorium op faillissementen. Daarnaast dringen UNIZO en Buurtsuper.be ook aan op een neutralisering van de teller voor studentenarbeid, zoals tijdens de eerste lockdown. Verschillende bedrijven, ook buiten de zorg en de landbouw, hebben immers nood aan extra arbeidskrachten omdat hun werknemers ziek of in quarantaine zijn.

Gerelateerde artikels

Verplichting bewakingsfirma geschrapt
Toegangscontrole door bewakingsfirma’s?
Nieuwe richtlijnen

Coronacrisis

Nieuwe richtlijnen

2 min.

Actueel

100% gerecycleerd in 2030?
Kerstboodschap van solidariteit
Verplichting bewakingsfirma geschrapt
cover-supermag-oktober2020-hr.png

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy